Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat, ieri, ca oferta firmei saudite Al Arrab Contracting Company Limited pentru Electroputere a fost desemnata castigatoare, potrivit unor surse Mediafax, valoarea totala a tranzactiei
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat, ieri, ca oferta firmei saudite Al Arrab Contracting Company Limited pentru Electroputere a fost desemnata castigatoare, potrivit unor surse Mediafax, valoarea totala a tranzactiei ridicandu-se la 120 milioane de euro. AVAS a selectat cea mai buna oferta dintre cele trei ramase in cursa pentru privatizarea Electroputere Craiova. Societatea a fost lansata pana acum de sase ori la privatizare, insa fara succes.
Firma Al Arrab va plati statului 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere, va asigura un capital de lucru de 37 milioane euro si va realiza investitii de aproximativ 20 milioane euro, transmite Mediafax. Totodata, firma va prelua si datoriile Electroputere, evaluate la 61 milioane euro. Investitorul va mentine obiectul de activitate al uzinei Electroputere, iar locomotivele produse la Craiova vor fi in mare parte exportate in tarile din zona Golfului, precum Iordania si Emiratele Arabe Unite, unde firma deruleaza proiecte de infrastructura, constructii cai ferate si material rulant in valoare de peste noua miliarde euro.
AVAS a anuntat, la finele lunii mai, ca a respins documentele de participare depuse de Vienna International Holding Bucuresti si Peeker Atomic Energy System Inc. Colorado, pentru neindeplinirea conditiilor legale, cele trei firme ramase in "cursa" pentru Electroputere fiind A5 Invest Caransebes, Grup Feroviar Roman si Al Arrab Contracting Company Limited Arabia Saudita. Electroputere Craiova a fost lansata de sase ori la privatizare, insa nu a trecut in proprietate privata. Firma Al Arrab Contracting Company Limited din Arabia Saudita este specializata in domeniul lucrarilor de infrastructura, precum si al constructiilor de cladiri rezidentiale, birouri, institutii de invatamant si spitale. Compania, cu sediul social in Regatul Arabiei Saudite, are peste 3200 de angajati si sucursale in Qatar, Emiratele Arabe Unite, Bahrain si Iordania.
Suspendare la Bursa
Titlurile Electroputere Craiova au fost suspendate, ieri, de la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in urma anuntului autoritatilor privind inceperea negocierilor de privatizare cu firma saudita Al Arrab, care a determinat cresterea cotatiilor cu aproape 15%. Pretul a crescut cu 14,98%, la 0,284 lei pe unitate, comparativ cu pretul de la inchiderea de luni, de 0,247 lei pe titlu, si au fost suspendate la ora 12:15. Potrivit regulamentului BVB, in cazul in care un emitent transmite un comunicat sau raport curent care contine informatii care pot influenta semnificativ pretul, randamentul sau decizia de a investi, bursa poate decide suspendarea temporara de la tranzactionare a instrumentelor financiare, in momentul primirii respectivului document. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.