Presedintele Comisiei de Licentiere a FRF a declarat ieri ca echipa din Piatra Neamt va juca si in sezonul viitor al primei divizii, chiar daca s-a clasat pe un loc retrogradabil la finalul editiei trecute. Viorel Duru (foto) a comentat astfel un mem
Presedintele Comisiei de Licentiere a FRF a declarat ieri ca echipa din Piatra Neamt va juca si in sezonul viitor al primei divizii, chiar daca s-a clasat pe un loc retrogradabil la finalul editiei trecute. Viorel Duru (foto) a comentat astfel un memoriu inaintat de Petrolul Ploiesti, echipa clasata pe locul 3 in Serie I, prin care "gazarii" cereau locul promovabil al Deltei Tulcea, grupare care nu a primit licenta. Delta, care a terminat pe primul loc in Seria I a ligii secunde, nu are drept de promovare, deoarece nu indeplineste cele cinci criterii de licentiere cerute de regulament.
Duru a precizat ca regulamentul nu permite ca o formatie din liga secunda, clasata pe locul 3, spre exemplu (cazul Petrolului Ploiesti in seria I), sa promoveze in locul Deltei, iar daca nemtenii nu ar fi dorit sa ramana in Liga I, atunci aceasta sansa ar fi revenit urmatoarei clasate, FC National - locul 16. Mircea Sandu, presedintele FRF, a afirmat ca moral si corect ar fi fost ca Delta sa joace in Liga I, dar regulamentul nu permite acest lucru, deoarece tulcenii nu indeplinesc conditiile. Totusi, Sandu, Lupescu si Kassai au admis ca regulamentul nu prevede situatia existenta in monentul de fata si ca legal ar fi ca Liga I sa se dispute cu 17 echipe! "Nu vrem insa sa dezechilibram competitia, astfel ca vom juca in 18 echipe. Sigur, se va pune intrebarea de ce Ceahlaul si nu Petrolul, caz in care consider ca regulamentul este mai multe de partea nemtenilor", a spus Kassai. Tot ieri, presedintele de onoare al Ceahlaului, Gheorghe Stefan a declarat, ca decizia prin care echipa sa ramane in prima liga este corecta. "Decizia a fost luata conform regulamentului. Cei de la Delta Tulcea au castigat meritat seria intai, insa nu au infrastructura necesara si de aceea nu au obtinut licenta. Eu spun ca Delta va reusi la anul o noua promovare si va obtine si licenta", a declarat Stefan. Comitetul Executiv al FRF a decis ieri ca Delta Tulcea sa nu promoveze in prima liga, pentru ca nu a obtinut licenta, desi a terminat pe prima pozitie a Seriei I din Liga a II-a. Locul tulcenilor va fi luat de Ceahlaul, echipa care la sfarsitul sezonului trecut a terminat pe prima pozitie retrogradabila in Liga I. Totodata, Comitetul Executiv al FRF a respins memoriul Petrolului Ploiesti prin care se solicita locul Deltei. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.