Fortele de dreapta ar putea obtine intre 409 si 453 de mandate, iar cele de stanga intre 125 pana la 174 de locuri in Adunarea Nationala, dupa al doilea tur al alegerilor programate sa se desfasoare pe 17 iunie, releva un sondaj Ipsos/Dell, dat publi
Fortele de dreapta ar putea obtine intre 409 si 453 de mandate, iar cele de stanga intre 125 pana la 174 de locuri in Adunarea Nationala, dupa al doilea tur al alegerilor programate sa se desfasoare pe 17 iunie, releva un sondaj Ipsos/Dell, dat publicitatii ieri. Partidul Socialist (PS) si aliatii sai ar putea conta pe 125 - 174 de locuri.
Partidul Comunist francez ar putea obtine, dupa turul secund al legislativelor, din 17 iunie, sapte - 14 mandate, iar ecologistii, maximum trei locuri. Formatiunea de centru condusa de Francois Bayrou, care s-a plasat pe locul al treilea la alegerile prezidentiale, este creditata cu unu pana la trei mandate. Conform analistilor si sondajului mentionat, formatiunea extremista a lui Jean-Marie Le Pen, Frontul National, nu va obtine nici un loc de deputat.
Esecul socialistilor francezi in alegerile prezidentiale si, aproape cert, in parlamentare, pare sa provoace si o sciziune intre prim-secretarul Francois Hollande si partenera sa de viata, Segolene Royal, invinsa de Nicolas Sarkozy in finala prezidentiala, comenteaza cotidianul francez Le Temps. In public, dezacordurile dintre cei doi devin din ce in ce mai evidente. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.