Echipe ale Autoritatii de Sanatate Publica din Constanta, formate din specialisti de la Supravegherea Starii de Sanatate si Inspectia Sanitara de Stat, au declansat o ancheta epidemiologica dupa ce au fost depistate doua focare de toxiinfectie alimen
Echipe ale Autoritatii de Sanatate Publica din Constanta, formate din specialisti de la Supravegherea Starii de Sanatate si Inspectia Sanitara de Stat, au declansat o ancheta epidemiologica dupa ce au fost depistate doua focare de toxiinfectie alimentara. Trei persoane au ajuns la spital dupa ce au consumat branza telemea cumparata de la de producatori particulari din piete. Un alt focar s-a inregistrat in randul a 100 de consumatori, dintre care sase persoane au ajuns in atentia medicilor dupa ce au luat masa la un restaurant din statiunea Olimp. Printre alimentele care au cauzat tulburarile digestive se numara: branza telemea, lapte si oua. Ancheta a fost extinsa si la un alt restaurant din zona, pentru ca unul din bolnavi a declarat ca a luat masa la acea unitate in seara in care s-a manifestat afectiunea. Specialistii au recoltat mai multe probe alimentare, teste de salubritate, exsudate nasofaringiene si coproculturi de la personalul unitatilor de alimentatie publica. ASP a hotarat sa fie blocate alimentele incriminate. Bolnavii au fost supusi unui tratament de specialitate, dupa care au fost externati pentru ca starea lor de sanatate se imbunatatise.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.