Evenimentul va reuni, la Timisoara, aproape 250 de producatori de filme documentare, de la cele mai importante televiziuni din lume.
In aceasta toamna, in perioada 10-16 septembrie, Timisoara va gazdui cel mai important eveniment mondial al prod
Evenimentul va reuni, la Timisoara, aproape 250 de producatori de filme documentare, de la cele mai importante televiziuni din lume.
In aceasta toamna, in perioada 10-16 septembrie, Timisoara va gazdui cel mai important eveniment mondial al producatorilor de filme documentare. Regizorul timisorean Florin Iepan a declarat ieri ca intalnirea nu va fi deloc una plictisitoare. "Vom aduce filme documentare, spre vizionare, dar si regizori precum Richard Klein, seful departamentului de specialitate al BBC Londra, realizatorul uneia dintre cele mai bune productii de gen - 'Moartea unei natiuni>>, un documentar despre destramarea fostei Iugoslavii", a precizat regizorul. Donata von Perfal, directoarea Discovery Campus, afirma ca a ales Romania desi initial intrunirea din acest an trebuia sa se desfasoare in Danemarca, pentru ca este o tara nou acceptata in Uniunea Europeana, iar intentiile sale sunt acelea de a micsora decalajul dintre productiile est-europene si cele occidentale. "Discovery Campus este un workshop itinerant, pe care il organizam de sapte ani incoace, ale carui principale scopuri sunt acelea ca regizorii de aici sa vada ce fel de documentare se cer la televiziunile straine, dar si sa ia cunostinta despre tehnicile de realizare ale acestora", a precizat directorul Discovery Campus.
Cosmin Plesa, directorul Casei Studentilor din Timisoara, unul dintre partenerii proiectului, crede ca manifestarea va fi una mai mult decat benefica pentru oras, iar Florin Iepan a dezvaluit ca i-au trebuit doi ani pentru a-i convinge pe organizatori sa aduca Discovery Campus in orasul de pe Bega. "Am fost masterand la Discovery Campus pe vremea cand realizam filmul 'Decreteii>>, in perioada 2002-2003, si de atunci m-am gandit la varianta Timisoara pentru o intrunire de acest fel", a mai adaugat Florin Iepan.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.