Cristian Diaconescu, vicepresedinte al PSD, spune ca scena politica este blocata in aceasta vara si ca miza sezonului de toamna va fi organizarea alegerilor anticipate.
PSD va decide in Comitetul Executiv daca va marsa pe aceasta solutie.
Cristian Diaconescu, vicepresedinte al PSD, spune ca scena politica este blocata in aceasta vara si ca miza sezonului de toamna va fi organizarea alegerilor anticipate.
PSD va decide in Comitetul Executiv daca va marsa pe aceasta solutie.

Director de ziar pentru o zi, Varujan Vosganian, vicepresedinte al PNL si ministru al economiei si finantelor, a stabilit ca subiectul zilei este modul in care partidele se vor misca in perioada ce a mai ramas pana la vacanta parlamentara. Fortele de pe scena politica isi re-evalueaza actiunile dupa ce a trecut inca o etapa din spectacolul public - motiunea de cenzura de luni. Senzatia generala este de amortire, de resemnare cel putin pana dupa vacanta parlamentara. PSD oscileaza intre motiuni simple si o alta motiune de cenzura, dar, pentru prima data, incepe sa vorbeasca mai raspicat despre alegeri anticipate. Dar numai in toamna.

Cristian Diaconescu, vicepresedinte si purtator de cuvant al PSD, spune ca vrea sa se rupa de aceasta perioada de dezbatere politica, pe care a caracterizat-o drept „sterila“ si „inutila“. „Din dialogul politic nu a i esit nimic, nu vom avea nimic pana in vara“, a afirmat Diaconescu. In aceasta situatie de blocaj, miza politica din toamna ar putea fi organizarea de alegeri anticipate. Intrebat daca PSD si-a schimbat optiunea pe aceasta tema, Diaconescu a spus: „Poate exista si aceasta varianta, dar o decizie va fi luata in Comitetul Executiv“.
In plan legislativ, social-democratii vor veni cu propuneri in domeniul maririi punctului de pensie si al facilitarii abtinerii de fonduri structurale pentru agricultura.

Politica la borcan
Vosganian crede ca PSD a avut o prestatie care i-a oferit „o anumita coerenta“ la votul asupra motiunii PD. „Este interesant ca de la discutii a lipsit Geoana si l-a pus sa vorbeasca in locul lui pe Ponta, care a zis ca poate sa vorbeasca pentru ca nu a votat acest Guvern. Geoana nu putea spune asta“, a spus Vosganian.
El a adaugat ca se asteapta ca PSD sa ameninte cu o motiune de cenzura pe tema raportului Comisiei Europene, iar tintele vor fi agricultura, sanatatea si justitia, pentru ca Ponta isi doreste postul de ministru al justitiei. Potrivit lui Vosganian, motiunea democratilor nu a avut succes pentru ca exista inca foarte multe dispute in culise. „Ai impresia ca Parlamentul este un borcan care inoata in ocean, dar pestii din borcan cred ca ei inoata in ocean, cand de fapt ei inoata in borcan“, a spus ministrul liberal.

PD: 'Nimic deosebit>>
Cristian Radulescu, liderul deputatilor PD, spune ca nu va fi „nimic deosebit“ in actiunea parlamentara a democratilor de dupa caderea motiunii. „Ne vom manifesta ca partid de opozitie, vom cenzura actiunile guvernului care sunt in afara programului de guvernare. Vom cenzura si concesiile facute catre PSD, care sprijina acest guvern, si initiativele luate pentru interese personale sau de grup“, a declarat Radulescu. Acesta a adaugat ca PD va sustine cele trei motiuni simple anuntate de PSD.

PLD: Tinta pe Nicolaescu
Valeriu Stoica, liderul Consiliului Reprezentantilor Nationali ai PLD, spune ca evalueaza in prezent posibilitatea depunerii unei motiuni simple de cenzura pe sanatate, cu sprijinul PD.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin