Presedintele PIN Cozmin Gusa a adresat un apel celorlati lideri ai partidelor parlamentare in care propune ca solutie o "pace politica" care inseamna sa i se ofere presedintelui Traian Basescu ceea ce isi doreste: sa formeze Guvernul cu care sa condu
Presedintele PIN Cozmin Gusa a adresat un apel celorlati lideri ai partidelor parlamentare in care propune ca solutie o "pace politica" care inseamna sa i se ofere presedintelui Traian Basescu ceea ce isi doreste: sa formeze Guvernul cu care sa conduca Romania pana la alegerile din 2008.
"Iar apoi, sa tragem linie si sa vedem daca s-a tinut de cuvant, iar cu ocazia noilor alegeri sa fim in stare sa impunem cu adevarat o guvernare profesionista a Romaniei", precizeaza Gusa in Apel, aratand ca aceasta actiune nu va insemna neaparat o guvernare mai buna, dar va elimina din viata politica confruntarea zilnica intre Presedintie si Guvern, factorul perturbator principal al vietii publice. Liderul PIN a recunoscut ca nu este o solutie simpla, dar propune si doua modalitati de aplicare: printr-o motiune de cenzura initiata de un PSD care ar demonstra in acest fel ca a inteles bine lectiile trecutului, fiind preocupat de stabilitate si pregatit pentru o reforma interna, care prin efectele ei ar invalida posibilele excese prezidentiale; prin demisia premierului, convins ca pacea politica pe care ar putea-o aduce printr-un asemenea gest ar furniza PNL exact munitia politica necesara spre a rezista actiunilor distructive puse in aplicare de Traian Basescu impotriva liberalilor. "Romania are nevoie de mai multa cooperare in politica si de mai multa responsabilitate din partea liderilor sai. Politica nu este un joc al orgoliilor, ci unul al solutiilor. Noi tratam aceasta propunere ca pe un test pentru clasa politica, test care sa arate ca liderii politici doresc cu adevarat binele tarii", a aratat Gusa in apel. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.