Produs de compania californiana Downsizer Corporation, WSP (n.red - World's Smallest Pistol, in traducere "Cel mai mic pistol din lume") este atat de mic, incat poate fi strecurat cu usurinta intr-un pachet de tigari sau intr-un buzunar

Produs de compania californiana Downsizer Corporation, WSP (n.red - World's Smallest Pistol, in traducere "Cel mai mic pistol din lume") este atat de mic, incat poate fi strecurat cu usurinta intr-un pachet de tigari sau intr-un buzunar. La doar opt centrimetri, este chiar mai mic decat o carte de joc. Nici pretul nu este foarte mare, "cel mai mic pistol din lume" costa numai 500 de dolari. Totusi, punctul forte al micutului WSP nu este dimensiunea ci calibrul. "Cel mai mic pistol din lume" foloseste cartuse de calibrul 45, 357 Magnum sau 38 Special. Din acest motiv in 2002, la doi ani dupa intrarea WSP in productie, autoritatile americane au emis un comunicat prin care atrageau atentia asupra pericolului reprezentat de arma si sfatuiau fortele de ordine sa fie foarte atente in timpul perchezitiilor corporale.
Minipistolul a pus pe jar politia americana
Swissminigun este cel mai mic revolver din lume, acest loc fiindu-i recunoscut oficial de Guinness World Records. Are numai 5,5 cm. Revolverul foloseste munitie de 2,34 mm, creata special pentru Minigun. Pentru colectionari, producatorii revolverului au creat si un model de lux, din aur si acoperit cu diamante.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.