George Copos si-a continuat ieri manevrele de tepuire a lui Jean Valvis, om de afaceri cu intentii de transformare a Rapidului in societate pe actiuni si de a deveni el insusi actionar in Giulesti. Dupa ce l-a lasat sa modifice statutul clubului, fap
George Copos si-a continuat ieri manevrele de tepuire a lui Jean Valvis, om de afaceri cu intentii de transformare a Rapidului in societate pe actiuni si de a deveni el insusi actionar in Giulesti. Dupa ce l-a lasat sa modifice statutul clubului, fapt care s-a petrecut acum un an, i-a oferit initial aproximativ 7% din club, pentru ca apoi, printr-o majorare de capital, sa-l lase cu mai putin de 1%. Valvis si-a dat seama ca a fost pacalit si a incercat sa reactioneze elegant, donandu-si o parte din actiunile ramase catre 66 de suporteri, pe care vroia sa-i bage astfel in Adunarea Generala a Rapidului, macar sa-l "bruieze" pe Copos, care detine aproape 99% din club. Nu i-a reusit nici asta, fiindca patronul i-a lucrat si pe acesti fani, multi dintre ei nume importante ale culturii si ale vietii sociale romanesti.
Ion Taban, reprezentatul lui Copos in Adunarea Generala, i-a informat ieri pe cei 66 de suporteri ca nu se pot inscrie in registrul actionarilor de la Rapid, fapt care l-a scos din minti pe Jean Valvis. "Il voi ataca in justitie pe domnul Copos. Pentru ca acest Copos penalist trebuie, intr-o zi, sa inceapa sa respecte legea. Domnul Copos nu vrea sa-i vada pe acesti 66 de suporteri in Adunarea Generala. Stie ca acestia detin doar 0,00009%, dar totusi il deranjeaza. Ceea ce s-a intamplat astazi este o sfidare facuta prin modalitati penale si infractionale", a izbucnit Valvis. Acesta a apreciat ca patronul Rapidului a facut o manevra ilegala pentru a-i tine pe cei 66 la usa Adunarii Generale. "Din pacate, legea nu este respectata la clubul Rapid. Domnul Copos a facut o magie la limita infractionalitatii si penalului, printr-o decizie, luata saptamana trecuta, care nu a fost facuta publica nici intr-un comunicat si nici in Monitorul Oficial. 300 de actiuni au devenit una singura, iar cele 670 de actiuni ale mele au devenit doua", a spus Valvis. Omul de afaceri a venit la Hotelul Crowne Plaza, aflat in proprietatea lui Copos, insotit de circa 15 suporteri-actionari, printre acestia numarandu-se pianistul Dan Grigore, medicul Mihai Cristian Parvu, pentru a semna si inregistrarea in Registrul Actionarilor. Printre cei 66 se mai regasesc Florian Pitis, Colea Rautu, Victor Socaciu, Mitica Popescu, Dan Puican, Nicu Constantin, Horia Brenciu, Cristian Poteras, Bogdan Marin si Razvan Tomosoiu. Miscarea de ieri reprezenta ultima etapa din procesul declansat prin vanzarea unor actiuni detinute de Jean Valvis catre mai multi suporteri. Odata inregistrati, cei 66 de suporteri actionari deveneau actionari cu drepturi depline si puteau participa la toate adunarile generale ale SC FC Rapid SA. Pianistul Dan Grigore, membru in Clubul Aristocratic Rapid, s-a declarat ieri dezamagit de manevra lui Copos. "Imi pare rau ca pasiunea si dragostea nostra pentru Rapid a avut o asemenea reactie din partea actualilor conducatori ai clubului. Oamenii acestia s-au ascuns dupa niste forme aduse la legalitate, care de fapt sunt niste bajbaieli in dosul carora se doreste ca noi sa nu facem parte din Adunarea Generala. Sunt manevre ridicole, absolut triste pentru soarta europeana a acestui club", a spus pianistul. "Am discutat de mai multe ori cu domnul Copos, care a laudat gestul domnului Valvis de a vinde niste actiuni catre membrii Clubului Aristocratic Rapid si catre suporteri. Si in momentul in care a laudat acest lucru ma asteptam sa faca si dansul acelasi lucru. Ar fi fost de dorit sa faca primul gestul de a ne coopta in Adunarea Generala si i-am spus asta personal. Pentru ca ar avea nevoie atat de prestigiul nostru, cat si de competentele noastre", s-a aratat Dan Grigore uimit de actiunea lui Copos.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.