AIE a revizuit in urcare cu 200.000 de barili pe zi prognoza privind cresterea cererii de petrol in 2007, la 1,7 mil. barili pe zi, echivalentul unui avans de 2%, a anuntat AIE, citata de Reuters, preluata de Mediafax. Majorarea cererii reflecta rev
AIE a revizuit in urcare cu 200.000 de barili pe zi prognoza privind cresterea cererii de petrol in 2007, la 1,7 mil. barili pe zi, echivalentul unui avans de 2%, a anuntat AIE, citata de Reuters, preluata de Mediafax. Majorarea cererii reflecta revizuirea datelor aferente anului 2005 si consumul peste estimari in state precum Nigeria, Indonezia, Singapore, Venezuela si fosta Iugoslavie. Stocurile au urcat cu 9,9 mil. barili in aprilie, dar AIE avertizeaza ca acest trend s-ar putea inversa, in cazul in care cele 12 tari OPEC mentin nivelul actual al productiei. OPEC, care produce peste o treime din necesarul mondial de petrol, a convenit sa reduca productia cu 1,7 mil. de barili pe zi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.