Politistii de frontiera au recuperat luni o bratara dacica de la un jefuitor de comori maramuresean dupa ce, timp de jumatate de an, au negociat cu acesta prin intermediul unui agent sub acoperire, bun vorbitor de limba rusa. La sfarsit


Politistii de frontiera au recuperat luni o bratara dacica de la un jefuitor de comori maramuresean dupa ce, timp de jumatate de an, au negociat cu acesta prin intermediul unui agent sub acoperire, bun vorbitor de limba rusa. La sfarsitul anului 2006, politistii de frontiera au aflat ca un interlop din Hunedoara are de vanzare o bratara care provine din situl arheologic Sarmisegetuza Regia. Mai mult, oamenii legii au descoperit ca suspectul Calin Ciota, in varsta de 40 de ani, a avut si legaturi cu jefuitorii de comori cercetati deja in legatura cu furtul si scoaterea din tara a celorlalte cinci bratari, pentru recupererea carora statul roman a platit un milion de euro. Ciota cauta, in Ucraina, un potential cumparator care sa plateasca peste 100.000 de euro pentru o bratara dacica din aur. Pentru a castiga increderea lui Ciota, politistii sub acoperire s-au intalnit de mai multe ori cu acesta in mai multe orase din tara. Prima data, individul si-a prezentat marfa in Arad, in februarie, cand a adus fotografia bratarii pe un ziar din ziua respectiva. Tot atunci, barbatul a stabilit si pretul bijuteriei, pentru care a cerut 110.000 de euro.
Suspectul a fost transportat la Baia Mare, unde a fost prezentat magistratilor de la Tribunalul Maramures, cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.