Partidul Democrat (PD) va demara saptamana viitoare procedurile judiciare de desfiintare a Aliantei DA PNL-PD."Vom incepe demersurile juridice de desfiintare a Aliantei, dupa ce colegii liberali au distrus-o din punct de vedere politic. Am asteptat s
Partidul Democrat (PD) va demara saptamana viitoare procedurile judiciare de desfiintare a Aliantei DA PNL-PD."Vom incepe demersurile juridice de desfiintare a Aliantei, dupa ce colegii liberali au distrus-o din punct de vedere politic. Am asteptat si am sperat pana in ultimul ceas ca poate mai este posibila o refacere a acesteia printr-o guvernare PD-PNL-PLD, dar nu este posibil si, in consecinta, vom incepe demersurile necesare", a anuntat ieri, la Cluj-Napoca, liderul democratilor, Emil Boc. El a precizat ca procedura de desfiintare a Aliantei DA se face la cererea uneia dintre parti.Potrivit liderului PD, "proba suprema" a necesitatii desfiintarii ADA este eliminarea de la guvernare a PD de catre PNL, care a incalcat astfel prevederile protocolului Aliantei. Boc a declarat ieri ca, desi nu detine protocolul incheiat intre liberali si social-democrati, a aflat amanunte din continutul documentului, care i-au parvenit prin surse din interiorul celor doua formatiuni, transmite corespondentul Rompres. Emil Boc a mai spus ca, oricum, existenta acestei intelegeri, care prevede si numirea unor social-democrati in fruntea unor agentii si servicii deconcentrate, va fi demonstrata in timp prin faptele celor doua parti implicate. "Protocolul nu il am, dar am informatii legate de continut din interiorul PNL si PSD. (...) O sa fie confirmat acest protocol de fapte. El, fireste, ca nu este public, dar, prin faptul ca se vor certa intre ei, voi avea ocazia sa-l prezint opiniei publice chiar prin intermediul lor. Prima dovada este nominalizarea lui Ursache la Consiliul de supraveghere a Fondului Proprietatea", a spus Boc intr-o conferinta de presa.Acesta a adaugat ca membrii PSD negociaza puternic posturi, pe care le vor ocupa dupa ce actualii sefi ai unor structuri vor fi determinati, prin presiuni si actiuni ilegale, sa-si dea demisia. "Votul de abtinere al PSD de ieri este un vot de sustinere a cabinetului Tariceanu. Nu putem sa nu constatam ca traim intr-un paradox. Numarul parlamentarilor care sunt impotriva guvernului este mai mare decat cel care il sustin, dar cabinetul nu cade. Explicatia ar fi ca solidaritatea celor 322, care din frica de alegeri sau din incompetenta, prefera sa ramana in actuala stare de lucruri", a explicat Boc, care a adaugat ca atat PNL, cat si PSD sufera mai nou de boala urnofobiei - frica de confruntare cu electoratul. "Doar asa se poate explica refuzul lor de a tine cont de ceea ce doresc cetatenii, fie ca vorbim de alegerile din 2004, fie ca vorbim de referendum. Frica ii indeamna la orice compromis pentru a-si salva interesele financiare ale oligarhilor din jurul lui Tariceanu", a adaugat Boc. El a dat asigurari ca nu au existat discutii intre formatiunea sa politica si UDMR in cadrul carora sa i se ceara Uniunii iesirea de la guvernare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.