Presedintele Traian Basescu a trimis, marti, Parlamentului spre reexaminare legea care permite formatiunilor politice sa cumpere nu numai spatiile din proprietatea privata a statului, ci si pe cele din proprietatea publica, se arata intr-un comunicat
Presedintele Traian Basescu a trimis, marti, Parlamentului spre reexaminare legea care permite formatiunilor politice sa cumpere nu numai spatiile din proprietatea privata a statului, ci si pe cele din proprietatea publica, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.
Seful statului este de parere ca actul normativ modificat ar incalca Legea Fundamentala care prevede interdictia de a instraina proprietatea publica, informeaza Hotnews.ro. "Legiuitorul nu trebuie sa fie ambiguu atunci cand reglementeaza proprietatea publica, lasand la latitudinea interpretului efecte importante ale normei, ci trebuie sa adopte toate precautiile legislative ce ii sunt la indemana", se arata in comunicat. Mai mult, legea permite ca inchirierea spatiilor publice pentru sediile partidelor sa se faca fara licitatie, se mai arata in comunicatul de presa al Administratiei Prezidentiale.
Senatul a adoptat tacit, la inceputul lui aprilie, legea prin care partidele politice isi puteau cumpara sediile care le-au fost inchiriate ulterior de unitatile administrative, dupa ce spatiile pe care le-au avut initial cu chirie au fost retrocedate. Senatul este prima camera sesizata, decizia finala urmand a fi luata de deputati.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.