Transporturile vor primi circa 350 milioane lei din Fondul National de Dezvoltare, care cuprinde veniturile obtinute de statul roman din privatizare, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. "Din
Transporturile vor primi circa 350 milioane lei din Fondul National de Dezvoltare, care cuprinde veniturile obtinute de statul roman din privatizare, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. "Din Fondul National de Dezvoltare, Guvernul va aloca miercuri (n.r., azi), circa 350 milioane lei pentru transporturi, cea mai mare parte urmand sa se duca catre Autostrada Bucuresti - Brasov, pentru lucrari si exproprieri, extinderea DN 1, Centura de Nord a Bucurestiului, modernizarea pistei Aeroportului Mihail Kogalniceanu din Constanta, precum si catre unele variate ocolitoare", a spus Orban. Ministrul a declarat ca banii vor merge si catre Centura de vest a Ploiestiului, care va fi extinsa la patru benzi, centurile Iasi - Sud, Suceava si Oradea. Ministrul a aratat ca lucrarile la tronsonul Bucuresti - Ploiesti vor putea demara dupa alocarea banilor, prin Hotarare de Guvern, urmand sa fie reluata licitatia pentru selectarea unui consultant care sa supravegheze lucrarile pe acest tronson. De asemenea, Orban a mai spus ca ministerul Transporturilor va concesiona circa 1.400 de kilometri de drumuri nationale si expres, procedurile pentru demararea licitatiilor de concesiune urmand sa fie finalizate pana la sfarsitul anului 2008. Ministrul a declarat ca memorandumul adoptat de Guvern saptamana trecuta prevede toate tronsoanele de autostrada care vor fi concesionate, respectiv: Autostrada Ploiesti - Brasov, Autostrada Ploiesti - Albita de pe Coridorul IX de Transport Pan - European, Centura Mare a Bucurestiului, care urmeaza sa fie construita, si extinderea Centurii existente a Capitalei, Centura Arad, Tronsonul Bucuresti - Pitesti de pe Coridorul IV de Transport Pan - European si Autostrada Est - Vest, respectiv tronsonul Targu Mures - Roman - Iasi. Vor fi concesionate totodata urmatoarele drumuri expres: Arad - Oradea, Craiova - Pitesti Sebes - Turda, Sibiu Fagaras si Petea - Baia Mare. Orban a anuntat ca va fi concesionata si operarea si administrarea autostrazilor deja existente, Bucuresti - Pitesti, si Bucuresti - Constanta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.