Avocatul Corin Trandafir, reprezentantul intereselor familiei Habsburg in Romania, e nemultumit de decizia Comisiei care analizeaza modul in care Castelul Bran a trecut in proprietatea lui Dominic de Habsburg. "Decizia adoptata de Comisie este gresit
Avocatul Corin Trandafir, reprezentantul intereselor familiei Habsburg in Romania, e nemultumit de decizia Comisiei care analizeaza modul in care Castelul Bran a trecut in proprietatea lui Dominic de Habsburg. "Decizia adoptata de Comisie este gresita si constituie dovada slabei pregatiri juridice a celor care au adoptat-o. Totodata, aceasta decizie demonstreaza lipsa de atasament a acestor persoane fata de valorile democratiei, care presupun respectarea dreptului de proprietate ca un drept fundamental al omului", a declarat pentru Mediafax Corin Trandafir. Avocatul s-a aratat "revoltat" ca se finanteaza din bani publici activitatea unei Comisii care aduce un "deserviciu" imaginii Romaniei.
"Ca cetatean al Romaniei sunt revoltat ca se cheltuie bani publici pentru finantarea activitatilor unei Comisii care nu ar fi trebuit infiintata. In ultima instanta, aceasta Ccomisie este un deserviciu adus tarii, prin prejudiciul de imagine adus Romaniei ca stat de drept", a spus Corin Trandafir.
Deputatul Dumitru Puchianu a declarat, marti, ca actul prin care a fost retrocedat Castelul Bran este lovit de nulitate absoluta, intrucat retrocedarea s-a facut cu nerespectarea prevederilor legale si constitutionale.
"Concluzia raportului este ca actul de retrocedare a Castelului Bran este lovit de nulitate absoluta, pentru ca nu s-au respectat prevederile legilor existente, prevederi potrivit carora domeniul public este inalienabil", a afirmat Puchianu, dupa ce a prezentat in Comisia de abuzuri raportul subcomisiei pe care o prezideaza.
In acest sens, avocatul Corin Trandafir a explicat ca Legea 10 din 2001 este o "lege speciala", care a fost adoptata tocmai in vederea restituirii bunurilor confiscate abuziv de stat.
In ceea ce priveste acuzatia lui Puchianu ca, in momentul in care s-au stabilit mostenitorii Castelului nu s-au respectat procedurile, astfel incat in prima cerere de retrocedare, formulata catre Prefectura Brasov, au existat cinci mostenitori, iar ulterior, restituirea s-a facut doar catre trei dintre acesti mostenitori, avocatul Trandafir spune ca membrii Comisiei nu au analizat documentele din dosarul de retrocedare.
"Doi dintre cei cinci mostenitori ai castelului au renuntat in favoarea celorlalti. Acuzatia adusa in acest sens demonstreaza ca membrii Comisiei nici macar nu au studiat dosarul pe baza caruia s-a facut retrocedarea", a mai afirmat Corin Trandafir.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.