Dumitru Mergeani, directorul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura - sucursala judeteana Constanta, a declarat ca procesul de primire a cererilor de sprijin in cadrul SAPS (schema de plata unica pe suprafata) s-a incheiat. Fermierii au
Dumitru Mergeani, directorul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura - sucursala judeteana Constanta, a declarat ca procesul de primire a cererilor de sprijin in cadrul SAPS (schema de plata unica pe suprafata) s-a incheiat. Fermierii au avut posibilitatea depunerii cererilor in vederea obtinerii sprijinului financiar din Fondul European pentru Garantare in Agricultura (FEGA) pana la data de 11 iunie 2007, cu mentiunea ca beneficiarii care au depus cererile de sprijin in perioada de toleranta, si anume 16 mai - 11 iunie, vor suporta consecinta reducerii sumei la care au dreptul cu 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere. Pana la data de 11 iunie 2007, la sediul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura - sucursala Judeteana Constanta s-au primit 12.649 de cereri, dintr-un numar total estimat de 13.500 de cereri, reprezentand o suprafata de 455.204,71 hectare, dintr-o suprafata estimata de 430.977 hectare. Schema de plata unica pe suprafata poate fi aplicata pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea prelungirii cu cate un an, aprobata de Comisia Europeana pentru cel mult inca doi ani. Suprafetele eligibile pot fi terenul arabil, pajistile permanente, viile, culturile permanente (livezi, hamei, pepiniere etc.) si gradinile familiale (produse agricole pentru consumul propriu).
Cristian Hagi
redactor

>> Conditii obligatorii

In cadrul schemei unice de plata pe suprafata sunt eligibile exploatatiile cu suprafata de cel putin un hectar, formate din parcele agricole de minimum 0,3
hectare. Acestea trebuie sa respecte anumite conditii agricole si de mediu, indiferent daca terenul agricol este folosit sau nu pentru obtinerea de productie agricola.

Sursa de finantare
pentru SAPS se constituie
din fondurile bugetului comunitar
si ale bugetului national


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.