Persoanele care vor sa lucreze in Italia ca ospatari au la dispozitie 150 de posturi oferite de catre angajatorii italieni, prin intermediul retelei europene a locurilor de munca, EURES. Oferta este valabila pana pe 30 iunie si se adres


Persoanele care vor sa lucreze in Italia ca ospatari au la dispozitie 150 de posturi oferite de catre angajatorii italieni, prin intermediul retelei europene a locurilor de munca, EURES. Oferta este valabila pana pe 30 iunie si se adreseaza atat femeilor, cat si barbatilor. Principalele conditii cerute de catre angajatorii italieni pentru restaurantele din regiunea Veneto sunt:
- experienta de cel putin un an in domeniu;
- cunoasterea limbilor engleza si italiana (aceasta din urma, la nivel mediu);
- prezenta fizica placuta;
- aptitudini de comunicare cu clientii.
Contractele oferite sunt temporare, pentru sezonul de vara 2007 (iulie-august), cu program full time, iar salariile variaza intre 950 si 1.200 de euro (brut).
Potrivit consilierului EURES, Diana Vaduva, toti cei interesati sa aplice pe unul dintre cele 150 de posturi de ospatar se pot adresa agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca sau, in cazul bucurestenilor, Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca. Aici vor fi ajutate de catre un consilier EURES sa completeze un Curriculum Vitae, pe un formular standard, in limba italiana sau intr-una din limbile de circulatie internationala (engleza ori franceza). Pe langa CV, mai este necesara si o scrisoare de intentie si o fotografie. Toate aceste documente, vor fi trimise consilierului Eures din Italia, care le va transmite angajatorului italian. Persoanele care considera ca nu au nevoie de ajutor in acest sens pot aplica direct pe pagina web a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, www. anofm.ro ? sectiunea EURES ? Italia. In maximum doua saptamani de la trimiterea CV-ului, candidatii primesc un raspuns, fie pe adresa proprie de e-mail, fie prin intermediul agentiilor de munca la care au apelat. Daca angajatorul considera ca este necesar, va avea loc un interviu, pentru care acesta se deplaseaza in Romania. Persoanele angajate vor fi informate ulterior de catre angajator ce acte le sunt necesare pentru a putea pleca si munci in Italia.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.