Povesti din viata de zi cu zi
Pornind de la romanul scriitorului egiptean Naguib Mahfouz, regizorul Jorge Fons muta actiunea din Cairo in Ciudad de Mexico, si o jumatate de secol mai tarziu, din anii '40 ai secolului trecut, in anii '90. In Alee
Povesti din viata de zi cu zi
Pornind de la romanul scriitorului egiptean Naguib Mahfouz, regizorul Jorge Fons muta actiunea din Cairo in Ciudad de Mexico, si o jumatate de secol mai tarziu, din anii '40 ai secolului trecut, in anii '90. In Aleea Miracolelor, dintr-un cartier modest al uriasei metropole mexicane, sunt urmarite in paralel trei povesti distincte, spuse una dupa cealalta, toate incepand cu acelasi joc de domino, jucat in barul detinut de Rutilio. Iar cele trei personaje centrale au un singur lucru in comun: nici unul nu primeste ceea ce doreste. Rutilio este un barbat de varsta a doua, proprietarul unui bar cu angajati necinstiti, capul unei familii ce nu-i mai spune nimic, care refuza sa-si mai reprime homosexualitatea, spre oroarea fiului sau. Alma este o fata splendida si saraca, dornica sa gaseasca pe cineva care sa-i poarte de grija, dar care e silita sa se intretina singura, si nu in cel mai fericit mod, spre groaza tanarului caruia i-a jurat fidelitate. Iar Susanita este fata batrana si stirba, care viseaza la marea iubire, dar care se multumeste cu relatii pasagere, prefacute... Povesti simple despre oameni obisnuiti, ce incearca sa tina piept sentimentelor de disperare, de furie si de neimplinire, fara a-si pierde insa speranta. Chiar daca scenariul aluneca usor spre melodrama, filmul merita a fi vizionat - cu precizarea ca a fost realizat in Mexic, si nu in SUA, deci nu va asteptati la sufocantele happy-end-uri.
Titlul original:
El callejon de los milagros

In rolurile principale:
Salma Hayek, María Rojo, Ernesto Gomez Cruz, Bruno Bichir,
Margarita Sanz

Regia: Jorge Fons
ProducTia: Mexic, 1995

Color, 140 minute


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.