Participarea la Gay Fest este hot pentru ca, dincolo de lupta impotriva discriminarii, este o parada vesela, colorata si poate fi distractiv.

Chiar daca este foarte probabil ca, si de aceasta data, romanii sa se dovedeasca incapabili sa inteleaga sau sa accepte o astfel de manifestatie, chiar daca, probabil, Gigi Becali va plati oameni din galeria de la Steaua sa se duca sa dea omoru’ „anormalilor" si sa le bage mintile-n cap, rupindu-le oasele cu sfinta cruce, chiar daca Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane va aparea la televizor sa va spuna ca homosexualitatea vine de la diavol, chiar daca va fi imbulzeala, vor exista scene de violenta, iar politia nu va face altceva decit sa loveasca la nimereala in multime sau poate tocmai din toate aceste motive, mergeti la Gay Fest.

Anul trecut, o femeie a fost intrebata de un reporter stupefiat de ce participa la parada gay daca este hetero. Raspunsul ei l-a facut sa se jeneze de tonul pe care a pus intrebarea: „Eu sint hetero si sint cu iubitul meu de citiva ani. Dar vreau sa ma asigur, inainte sa ma hotarasc sa fac un copil, ca el va creste intr-o societate care nu-l va discrimina pentru orientarea lui sexuala".

Un motiv cit se poate de simplu si rational, la care ar trebui sa se gindeasca toti extremistii inainte sa ridice piatra. In toate tarile unde exista un echivalent gay fest, paradele sint, in esenta, manifestatii de bucurie, cu muzica, dans, costume senzationale, performance-uri de cabaret, scenete, totul terminindu-se in niste petreceri monstruoase. Este pacat ca, in Romania, Gay Fest are caracter militant si lupta pentru niste principii care ar trebui sa existe de la sine, cum ar fi toleranta sau respectul pentru oamenii pe care ii consideri „diferiti", in loc sa fie, de fapt, o celebrare a diversitatii si o manifestare vesela si relaxata.