Vioara a fost gasita intacta in timpul unei perchezitii facute intr-un apartament din capitala austriaca si sase suspecti de origine georgiana, care cerusera azil in Austria, au fost arestati. Proprietarul instrumentului, violonistul Christian Altenberger, a descoperit furtul dupa ce s-a intors de la un concert din Germania. Spargatorii experimentati, potrivit politiei din Viena, au taiat seiful cu ajutorul unui aparat de sudura.
Purtatorul de cuvant din partea politiei a indicat ca modul in care au fost sustrase instrumentele muzicale le-a amintit de modul in care actiona o banda de georgieni cautati deja pentru alte 21 de jafuri. Hotii au fost identificati cu ajutorul unei amprente descoperite pe o bucata de banda adeziva lipita pe un colet postal care avea ca destinatie Georgia si care continea obiecte sustrase in timpul jafului.
In afara de Stradivarius, o vioara fabricata in 1680, hotii au mai sustras o vioara Vuillaume, evaluata la 120.000 de euro, si trei arcusuri in valoare totala de 12.000 de euro. Toate instrumentele muzicale se gaseau in seif. Potrivit specialistilor, in lume mai exista aproximativ 600 de instrumente muzicale originale fabricate de cel mai celebru lutier din istorie, italianul Antonio Giacomo Stradivari (1644 - 1737). (D.M.)