Comisia Ministerului Educatiei si Cercetarii, care a finalizat controlul de la Liceul Lucian Blaga in cazul profesoarei Corina Vasile, recomanda consiliului profesoral sa cerceteze abaterile disciplinare ale acesteia si sa ii des

Comisia Ministerului Educatiei si Cercetarii, care a finalizat controlul de la Liceul Lucian Blaga in cazul profesoarei Corina Vasile, recomanda consiliului profesoral sa cerceteze abaterile disciplinare ale acesteia si sa ii desfaca contractul de munca, dar nu pentru incidentul cu elevul sinucigas. Potrivit raportului de control intocmit de comisia ministerului, Corina Vasile risca sa fie data afara din invatamant daca se dovedeste ca a incalcat "normele de comportare care afecteaza interesul invatamantului si prestigiul institutiei", dar nu in legatura cu presupusa relatie intima cu un elev, ci pentru ca ar fi dus un grup de elevi la teatru, fara permisiunea directorului si fara sa ii supravegheze pe durata spectacolului.
Documentul consemneaza, potrivit Newsin, faptul ca in consiliul profesoral nu a fost luata in discutie abaterea profesoarei - de a pleca la Teatrul National cu incalcarea dispozitiei directorului, de a nu insoti elevii pentru care organizase vizionarea piesei de teatru in timpul ultimelor doua ore de curs.
Raportul mentioneaza, de asemenea, ca directorul Liceului Lucian Blaga a cerut ca acest incident sa fie discutat in consiliul profesoral, dar propunerea a fost respinsa. Ca urmare a acestui incident intens mediatizat, Ministerul Educatiei si Cercetarii doreste sa interzica, prin statutul personalului didactic, relatiile intime dintre elevi si profesori, pentru a proteja elevul si nu profesorul. In urma cu o saptamana, Adomnitei afirma ca este complet imoral ca un elev sa aiba relatii cu un profesor, deontologia profesionala a celui din urma interzicand acest tip de relatie, dar spunea ca nu este un comportament ilegal.

O vor dupa gratii pe Corina
Parintii lui Bogdan Costache, tanarul care s-a aruncat pe fereastra profesoarei cu care se iubea, o vor pe aceasta dupa gratii. Potrivit procurorului Stefan Crisu, in cererea depusa la procurorul de serviciu, ei au solicitat arestarea Corinei Vasile, pe care o invinuiesc de determinarea sau inlesnirea sinuciderii lui Bogdan, dar si de furt si distrugere de inscrisuri. Sotii Costache se refera la jurnalul lui Bogdan, de care ei nu ar fi stiut pana cand profesoara nu a recunoscut ca l-a luat de la Bogdan si l-a ars.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.