"Sunt ferm convins ca Mircea Geoana a batut palma cu presedintele Traian Basescu in vederea debarcarii lui Tariceanu. Este posibil ca pesedistii sa intoarca armele impotriva Guvernului cu ocazia motiunii de cenzura a democratilor. Premierul trebuia s
"Sunt ferm convins ca Mircea Geoana a batut palma cu presedintele Traian Basescu in vederea debarcarii lui Tariceanu. Este posibil ca pesedistii sa intoarca armele impotriva Guvernului cu ocazia motiunii de cenzura a democratilor. Premierul trebuia sa se consulte cu toti liderii inainte de a face si a primi oferte", ne-a declarat un lider PNL. Totodata, acesta ne-a explicat ca planurile Geoana-Basescu pot fi deturante de "constanta necunoscuta" Viorel Hrebenciuc, acesta din urma fiind un dusman declarat al lui Basescu datorita mesajului electoral al sefului statului care l-a tintit in mod direct. "Nu toti pesedistii au incredere in presedintele Traian Basescu. De asemenea, sunt lideri marcanti ai PSD care nu vad nimic benefic in intrarea partidului la guvernare. Daca grupul de la Cluj vrea la Guvernare, sforile in Parlament le trage inca Hrebenciuc, alaturi de pesedistii care ii sunt loiali. Este posibil ca gruparea din jurul lui Hrebenciuc sa strice planurile lui Geoana de acaparare a guvernarii", ne-a declarat sursa citata. De asemenea, potrivit acesteia, liderii cu vechime in PNL sunt nemultumiti de faptul ca Tariceanu prefera sa ia decizii dupa discutii cu liberalii "mai fragezi": Bogdan Olteanu si Dan Motreanu.
Liberalii se reunesc astazi, la Palatul Parlamentului, in sedinta Biroului Politic Central, pentru a stabili mandatul cu care delegatia PNL va participa la discutiile cu presedintele Traian Basescu, de maine, de la Palatul Cotroceni. Majoritatea liderilor PNL au mai avut o intalnire pe aceasta tema, marti seara, la Palatul Victoria, decizia fiind in favoarea participarii unei delegatii de "prieteni" ai lui Traian Basescu, din care nu va face parte premierul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.