>> Omagiu adus muncitorilor care si-au pierdut viata in unul dintre cele mai grave accidente de munca din Portul Constanta.
>> sase barbati au murit in urma cu un an de zile dupa ce un pod mobil s-a prabusit in dana 64.
>> Vinovat de produc
>> Omagiu adus muncitorilor care si-au pierdut viata in unul dintre cele mai grave accidente de munca din Portul Constanta.
>> sase barbati au murit in urma cu un an de zile dupa ce un pod mobil s-a prabusit in dana 64.
>> Vinovat de producerea incidentului a fost gasit capitanul impingatorului "Izvorul Mare 1".

In memoria celor sase muncitori care si-au pierdut viata in urma cu un an in dana 64 a Portului Constanta reprezentantii Minmetal vor organiza o ceremonie comemorativa. In urma tragicului incident, ce a avut loc la primele ore ale diminetii, au murit Cornel Constantin, Gheorghe Ionita, stefan Nita si Eugen Smiticiuc, toti angajati ai Minmetal, si doi marinari ai Canal Service, respectiv Mircea Costea si Marian Nastasache.
O data cu terminarea anchetei efectuate de o comisie alcatuita din politisti si specialisti ai Autoritatii Navale Romane si Inspectoratului Teritorial de Munca, magistratii au dispus inceperea urmaririi penale fata de capitanul impingatorului "Izvorul Mare 1", Traian Galca. Astfel, fata de acesta anchetatorii au retinut comiterea infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala.
Mai mult de atat, inca de la inceputul cercetarilor inspectorii ANR i-au suspendat acestuia brevetul de ofiter de punte pentru o perioada de 12 luni. Totodata, in prima faza, oamenii legii au avut in atentie si societatea Minmetal, avand in vedere ca trebuia sa tina bratul podului rulant ridicat, insa dupa cateva luni de ancheta specialistii ITM au considerat ca firma nu are nici o culpa pentru producerea accidentului naval.
Pilotare fatala

La data de 8 iunie 2006, remorcherul-impingator "Izvorul Mare 1" efectua operatiuni de scoatere la operare a macaralei plutitoare 682. Din cauza neatentiei, in momentul in care a trecut pe langa podul rulant, carligul macaralei s-a
agatat de bratul acestuia si l-a daramat. Cinci dintre muncitorii care si-au pierdut viata au fost gasiti in prima zi de echipele de salvare, iar ultimul abia dupa cinci zile de cautari ale echipelor de scafandri si de descarcerare. Pentru eliberarea danei de resturile tragediei, echipele de muncitori au avut nevoie de aproape doua luni de munca.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.