In Romania nu se poate vorbi de o astfel de tendinta, dar americanii sunt innebuniti dupa ideea de a lucra de acasa. La o simpla cautare pe internet a sintagmei „munca de acasa”, se afiseaza peste un miliard de rezultate cu studii, publi
In Romania nu se poate vorbi de o astfel de tendinta, dar americanii sunt innebuniti dupa ideea de a lucra de acasa. La o simpla cautare pe internet a sintagmei „munca de acasa”, se afiseaza peste un miliard de rezultate cu studii, publicatii, bloguri sau chat-uri care dezbat acest subiect. Datorita avansului tehnologic si economic, angajatii oricarei companii sunt deschisi la aceasta optiune. Tehnologia care ne permite sa ne mutam biroul acasa este aproape la indemana oricui si tot mai multa lume incepe sa se obisnuiasca cu internetul. De asemenea, tot mai multi cauta programe flexibile pentru a putea avea grija de copii sau de parinti. Un sondaj arata ca in America aproape un sfert din populatie lucreaza ocazional de acasa. Desi munca la domiciliu are beneficiile sale, multi recunosc ca petrec mai putin de opt ore muncind, pentru ca tentatiile de acasa sunt mai mari.

Tentatii de acasa care ne distrag de la munca - in procente:
· Copiii - 22 la suta
· Convorbiri telefonice personale si navigare pe internet - 17 la suta
· Televizorul sau dormitul - 15 la suta
· Ganduri sau treburi personale - 11 la suta
· Curatenie - 9 la suta

Trucuri pentru a nu cadea prada acestor tentatii:
· Pastrati acelasi program, ca si cum ati fi la serviciu
· Nu lucrati in fata televizorului, langa aparatul radio sau in aceeasi camera cu persoane care va distrag atentia
· Faceti o lista cu prioritatile din ziua respectiva
· Stabiliti pauze pentru mancare si alte activitati non-profesionale si respectati acele intervale stabilite; incercati sa mentineti pauzele la minimum de timp posibil.

(F.P.)


Hartia digitala vorbitoare

Suedezii au inventat hartia digitala care, odata atinsa, emite sunete inregistrate anterior. Cercetatorii de la Mittuniversitetet au creat un panou interactiv de hartie care emite sunete in momentul in care este atins de utilizator. Descoperirea poate fi utilizata in multe domenii de activitate, printre care se numara publicitatea si marketingul. Prototipul a fost imprimat cu cerneluri conductoare, sensibile la presiune si difuzoare. Cheia inventiei o constituie stratul exterior de hartie digitala imprimata cu cerneluri conductoare care, daca sunt supuse unei presiuni, transmit informatia la un micro-computer care contine fisiere audio inregistrate. Sunetul este emis apoi prin difuzoare formate din mai multe straturi de cerneluri conductoare si asezate pe panou. „Cand te apropii de panou si pui mana, de exemplu, pe o carte postala imprimata cu poza unei plaje, poti auzi o scurta descriere a acelui loc”, a explicat Mikael Gulliksson, coordonatorul proiectului.


Primul tratament cu celule susa pentru orbire


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.