>> Echipa nationala de tineret a invins in Malta in al 5-lea minut de prelungiri.
>> Torje, remarcat de antrenorul Emil Sandoi.
>> Juniorii Under 19 au pierdut calificarea la turneul final in ultimele minute.
>> Transferat la Steaua

>> Echipa nationala de tineret a invins in Malta in al 5-lea minut de prelungiri.
>> Torje, remarcat de antrenorul Emil Sandoi.
>> Juniorii Under 19 au pierdut calificarea la turneul final in ultimele minute.
>> Transferat la Steaua, Bicfalvi devine o certitudine.

Reprezentativa de tineret a Romaniei a debutat cu dreptul in campania de calificare la turneul final al Campionatului European rezervat jucatorilor sub 21 de ani, ce se va desfasura in 2009 in Suedia.
Tinerii tricolori au dat piept pe 1 iunie cu Franta, la Brest, avand o evolutie foarte buna, meciul incheindu-se spre surprinderea tuturor la egalitate, 1-1. Pentru ca remiza scoasa in Hexagon sa-si pastreze valoarea, trupa pregatita de Emil Sandoi avea nevoie de o victorie in Malta.
Cele trei puncte au fost obtinute in minutul cinci al prelungirilor, autorul golului salvator fiind Palimaru (Poli Iasi), jucator dorit de Steaua. "stiam ca ne asteapta un meci greu. E final de sezon. Multi dintre jucatori au venit dupa un sezon solicitant, in care au evoluat meci de meci ori in prima ori in a doua liga", a precizat selectionerul tineretului.
Chiar daca reprezentativa Maltei se anunta un adversar mult mai facil decat Franta, Keseru&Co au avut de tras serios pentru a-si asigura victoria. Gazdele nu s-au predat usor, avand si un moral bun dupa ce in ultimul joc test dinaintea confruntarii cu Romania au reusit sa invinga cu 2-1 reprezentativa Suediei, tara gazda a turneului final al Campionatului European. "Nu mai exista echipe mici. Valorile s-au cam nivelat. Noi am dominat jocul, am avut doua bare si un gol anulat pe motiv de off-side. Vreau sa-i felicit pe jucatori pentru ca au crezut in sansa si in forta lor de marca si a castiga meciul din Malta. Fara o victorie in Malta, egalul cu Franta nu ar fi avut aceeasi valoare. Am obtinut patru puncte, ceea ce este foarte important. Daca victoria din Malta era de asteptat, la rezultatul din Franta nu cred ca se astepta cineva", a comentat Sandoi.
Referitor la eliminarea lui Chiacu din minutul 17, selectionerul nu a dorit sa se pronunte pana nu vede si inregistrarea video a partidei. Jucatorul Wislei Cracovia a fost sanctionat direct cu cartonas rosu in urma unui fault mai dur. "A fost o stare de tensiune pe toata durata meciului. Punctele puse in joc, a fost totusi un meci de calificare la Campionatul European, i-au facut pe jucatori sa joace putin mai dur. Nu cred ca a fost vorba de o relaxare dupa rezultatul din Franta. si daca ar fi fost asa ceva si-ar fi revenit repede dupa ce am ramas in zece. Principalele cauze cred ca au fost oboseala acumulata la partida de la Brest si drumul, pentru ca am pierdut destule ore prin avioane", a explicat selectionerul tinerilor tricolori.
Emil Sandoi a mai precizat ca este foarte posibil ca pentru urmatoarele partide din preliminarii sa fie selectionati mai multi jucatori care pot evolua inca si la nationala Under 19. Aceasta reprezentativa a ratat calificarea la CE din vara in favoarea Serbiei. "In viitor ar putea fi selectionati la tineret si Ochirosii, Bicfalvi, care a debut cu succes la juniori, Cordos sau Andrei Ionescu. De exemplu Torje s-a achitat foarte bine de sarcini. si el este un jucator care inca nu a implinit 18 ani si a jucat bine in Franta in repriza secunda, iar in Malta a bifat toate cele 90 de minute fara a avea vreo problema. Nu conteaza ce varsta au acesti jucatori. Daca au talent si demonstreaza ca merita sa evolueze pentru reprezentativa de tineret, atunci vor fi selectionati", a incheiat Sandoi.

LIDERI
Urmatorul meci al nationalei de tineret a Romaniei este programat pe teren propriu pe data de 11 septembrie 2007 in compania Bosniei-Hertegovina. In acest moment tricolorii conduc grupa 10 a preliminariilor pentru CE 2009 cu 4 puncte din doua jocuri.

POLI IASI
Dorit de Steaua
Atacantul iesean Clement Palimaru (foto), care a marcat golul victoriei echipei de tineret in Malta, este dorit de Steaua. Antrenorul Ionut Popa a spus ca elevul sau, alaturi de Ionut Balba, ar fi "vanati" de Steaua, respectiv UTA, pentru a parasi Iasiul. Din cate se pare, Poli Iasi se gandeste la o cifra de transfer de circa 500.000 de euro pentru atacantul sau. Palimaru a jucat in ambele partide ale nationalei de tineret din campania pentru Euro 2009, cu Franta si Malta, fiind introdus de fiecare data pe finalul partidelor.

JIUL PETROSANI
Doi la pachet
Fabian Teusan (foto stanga) si Eric Bicfalvi, doi dintre componentii nationalei sub 19 ani a Romaniei, ambii prezenti la turneul de calificare incheiat cu infrangerea din fata Serbiei, au sanse mari sa joace impreuna si la Steaua. Din cate se pare, Steaua va plati 300.000 de euro pentru Bicfalvi, care este deja transferat, si discuta in continuare pentru Teusan. Steaua ar dori sa isi completeze "colectia" de jucatori tineri si de perspectiva si cu Alexandru Iacob de la Corvinul, numai ca acesta are contacte si cu cluburi din strainatate, care l-ar putea convinge sa "sara" peste Liga I in cariera sa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.