Ieri, cu putine ore inaintea confruntarii cu Slovenia, atmosfera din Timisoara nu trada faptul ca nationala tarii urmeaza sa joace in oras o partida cruciala pentru calificarea la Campionatul European.

Profitand de faptul ca la Timisoara a
Ieri, cu putine ore inaintea confruntarii cu Slovenia, atmosfera din Timisoara nu trada faptul ca nationala tarii urmeaza sa joace in oras o partida cruciala pentru calificarea la Campionatul European.

Profitand de faptul ca la Timisoara a fost adusa o icoana sfanta de la Muntele Athos, mii de locuitori ai orasului de pe Bega au fost la catedrala, sa se roage, in timp ce altii au ales promenada din centru pentru plimbarea de dinaintea pranzului ori terasele pentru a se racori de dogoarea zilei. La standurile de vanzare a biletelor pentru meciul Romania-Slovenia atmosfera era una dezolanta. Doar vanzatorii se aflau la datorie, din cand in cand cate un curios distragandu-le atentia. Ciprian, unul dintre vanzatori, spune ca lumea e nemultumita pe... toata lumea din Federatia Romana de Fotbal. "S-au vandut doar 12.000 de bilete. Oamenii vin, intreaba, afla pretul si pleaca nemultumiti. Multi ma injura si pe mine, de parca eu am pus pretul acesta la bilete", povesteste vanzatorul.
"Multumim din inima Federatiei si lui Ionut Lupescu pentru faptul ca ne tin departe de echipa nationala", comenteaza Claudiu, suporter al lui "Poli" si al echipei nationale, care a fost nevoit sa caute un loc pe o terasa din oras pentru a vedea partida. "Indiferent de cat am sa cheltui, tot ies mai ieftin decat daca as da bani pe bilet", mai adauga suporterul.
Daca suporterii romani sunt suparati pe preturile prohibitive (250.000 de lei vechi la peluze, cate un milion de lei vechi pentru tribunele I sI a II-a si doua milioane la tribuna "zero"), cei sloveni nici macar nu s-au sinchisit sa faca deplasarea la Timisoara. "Avem in vanzare si biletele trimise inapoi de federatia slovena, pentru peluze, dar si acestea au inceput sa se comercializeze din ce in ce mai greu", afirma Ciprian, vanzatorul de bilete care a ramas cu masa plina de tichete dupa aceasta actiune a nationalei la Timisoara.

Tricolorii, la biliard
Componentii echipei nationale a Romaniei s-au relaxat, miercuri dimineata, inainte de meciul cu Slovenia, la clubul de biliard si bowling Tequila. Intrarea in club a fost pazita de jandarmi, pentru a nu patrunde reprezentanti ai presei sau suporteri, iar usa a fost incuiata din interior. Jucatorii nationalei Romaniei au stat in club aproximativ o ora si jumatate, la iesire fiind asteptati de aproape 100 de suporteri, cu care au facut poze si carora le-au dat autografe. La programul de relaxare nu a participat selectionerul Victor Piturca.
O parte dintre jucatorii sloveni s-au plimbat, inainte de pranz, timp de zece minute prin parcul de langa hotelul Continental, unde sunt cazati. In timp ce se plimbau, au fost zariti de cativa elevi de la o scoala din apropiere, care au iesit la geamuri, strigand "Hai Romania!". Unii fotbalisti au preferat sa ramana in holul hotelului, la o cafea sau pe internet.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.