Studiu: copiii intra in contact cu tehnologia la varste tot mai mici

Cartile de povesti sunt inlocuite de computere de la varsta de 4-5 ani, iar telefonul fara fir a devenit, dintr-un joc amuzant al copilariei, un dispozitiv aflat in poses
Studiu: copiii intra in contact cu tehnologia la varste tot mai mici

Cartile de povesti sunt inlocuite de computere de la varsta de 4-5 ani, iar telefonul fara fir a devenit, dintr-un joc amuzant al copilariei, un dispozitiv aflat in posesia a tot mai multi copii.


PENTRU COPII. Varsta la care copiii incep sa utilizeze dispozitive din categoria electronicelor de consum scade pe an ce trece. Un studiu al companiei americane NPD Group arata ca, de la 8,1 ani in 2005, anul acesta s-a ajuns la 6,7 ani varsta medie a primului contact dintre cei mici si tehnologie. Cea mai timpurie initiere in lumea electronicelor se petrece, in cazul americanilor, in jurul varstei de 4-5 ani, cu televizoarele si computerele. Radiourile prin satelit si playerele portabile au cel mai mult de asteptat pentru a fi utilizate de copii, pana cand acestia implinesc 9 ani.



CELULARE. Segmentul de varsta 10-13 ani se dovedeste a fi cel mai activ in privinta dinamicii adoptarii tehnologiei mobile.

Intr-un raport al JupiterResearch se arata ca ritmul de crestere a numarului abonamentelor la servicii de telefonie mobila, destinate tinerilor aflati in aceasta categorie, va fi mai mare decat in cazul restului populatiei. Conform parintilor intervievati, aproape jumatate din copiii de 12-13 ani vor avea un telefon mobil pana la sfarsitul lui 2007, acelasi lucru fiind valabil pentru o treime din cei de 10-11 ani. In cazul adolescentilor americani de 15-17, utilizarea tehnologiei mobile are o rata de penetrare mai mare de 70%, potrivit studiului firmei de consultanta iGR. Parintii sunt mai usor convinsi de ultimele generatii de telefoane pentru copii ca o astfel de investitie merita sa fie facuta. Dispozitivele sunt echipate cu GPS, oferind avantajul de a putea transmite pe ecranul mobilului unui parinte sau, de ce nu, pe computer, pozitia exacta a odraslei, la orice ora.

Aproape trei sferturi dintre parintii chestionati s-au declarat interesati de versiuni pentru copii ale dispozitivelor electronice cu un brand puternic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.