7 Iunie 2007de Jurnalul National

Lectura de 2 minutePremierul Tariceanu i-a transmis, joi, o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, in care declina invitatia la consultari la Cotroceni si il acuza pe acesta ca modul in care isi promoveaza ambitiile politice face parte dintr-o "in


Premierul Tariceanu i-a transmis, joi, o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, in care declina invitatia la consultari la Cotroceni si il acuza pe acesta ca modul in care isi promoveaza ambitiile politice face parte dintr-o "intriga meschina", menita sa ii satisfaca setea de putere.Prezentam integral textul scrisorii adresata de premierul Tariceanu presedintelui Basescu:
    
"Domnule Traian Basescu,
Am constatat cu amaraciune cum, in ultimele zile, sub pretextul unor negocieri cu partidele politice pentru depasirea unei crize politice pe care tot dumneavoastra ati declansat-o, viata politica romaneasca a fost marcata de haos si instabilitate. Desi nu imi este greu sa inteleg care sunt motivele care va determina sa puneti atata energie in destabilizarea partidelor politice, nu imi explic lipsa totala de intelegere pe care o manifestati fata de promovarea intereselor reale ale Romaniei.
In anul 2004 le-am promis romanilor ca o sa traiasca bine si am crezut in aceasta promisiune. Noi, cei din Partidul National Liberal, ne-am indeplinit promisiunea facuta milioanelor de romani care ne-au votat, performantele economice si imbunatatirea continua a traiului zilnic in ultimii doi ani fiind o realitate de necontestat si un merit al Guvernului Romaniei. Acum, cand Romania mai are atat de multe obiective de indeplinit in relatia cu Uniunea Europeana, cand putem asigura romanilor o viata la nivel european, incercarile dumneavoastra de destabilizare lovesc direct in interesele a 22 de milioane de oameni, oameni care asteapta de la noi dovezi de luciditate si clarviziune.
Asa cum v-am spus de nenumarate ori, suntem intr-o perioada in care interesele oamenilor ar trebui puse inaintea intereselor politice. Suntem intr-o perioada in care ar trebui sa asiguram stabilitate, nu dezordine si anarhie. Romanii asteapta ca institutiile statului sa le apere interesele, sa lucreze impreuna pentru viitorul copiilor lor. Va spun, din nou cu amaraciune, ca modul in care va promovati ambitiile politice in calitate de Presedinte al Romaniei nu aduce nimic bun romanilor. Este doar un episod dintr-o intriga meschina, menita sa va satisfaca setea de putere. Asa cum v-am mai spus, am constat cu surprindere cum in ultimii doi ani Traian Basescu s-a schimbat! Insa, din pacate, s-a schimbat in rau.
Avand in vedere cele de mai sus, eu nu voi lua parte la acest joc politic bazat pe minciuna si dezinformare. Va informez ca declin invitatia dumneavoastra de a conduce delegatia Partidului National Liberal la consultarile pe care le-ati programat la Palatul Cotroceni, pentru data de 8 iunie 2007. Totusi, intrucat Partidul National Liberal a fost, este si ramane fidel principiilor democratice, care presupun respectul fata de institutiile statului si fata de normele de civilizatie ale politicii, le-am recomandat colegilor mei sa se prezinte la consultari. In final, ar trebui sa va amintesc, din nou, de respectarea Constitutiei, a intereselor Romaniei, dar dandu-mi seama ca e inutil, o sa va spun exact ce-i spun baietelului meu atunci cand nu e cuminte: Ai grija cum te porti! Daca nu poti face ceva util, stai in banca ta!".

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.