7 Iunie 2007de Norina Albu

Lectura de 2 minute

>> Pana in prezent a fost alocata suma de 300.000 lei pentru expertiza.

>> Durata de utilizare a unor aparate medicale a fost depasita cu peste 40 de ani.

>> Gropile de gunoi in care au fost transformate Baile Reci au fost curat
>> Pana in prezent a fost alocata suma de 300.000 lei pentru expertiza.

>> Durata de utilizare a unor aparate medicale a fost depasita cu peste 40 de ani.

>> Gropile de gunoi in care au fost transformate Baile Reci au fost curatate.

Spitalul clinic de Recuperare Medicina Fizica si Balneologie Eforie Nord are nevoie de peste 10 milioane de euro pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare. Vasile Petrisor, managerul unitatii sanitare, a declarat ca numai pentru aparatura medicala vor fi necesari aproximativ 1,5 milioane de euro. In luna ianuarie a fost intocmit un plan de reabilitare care va fi finalizat in maximum trei ani. In prezent, Spitalul Clinic se afla in faza de proiectare, expertiza si documentare, lucrari pentru care a fost alocata suma de 300.000 RON. La data de 1 iunie vor fi puse in functiune, la capacitate maxima, Baile Reci 1 si 2. Acestea au fost scoase din uz dupa ce ghiolul a crescut cu 1,5 metri si au fost inundate. Localnicii au transformat punctele de tratament in gropi de gunoi. La inceperea lucrarilor, muncitorii au fost nevoiti sa care aproximativ 900 de camioane de deseuri. Aparatura medicala este cea care pune cele mai mari probleme, atat medicilor, cat si pacientilor. "Aceasta trebuie schimbata in masura de 80%. Chiar daca avem toate avizele necesare pentru aparatura, trebuie sa le schimbam pentru ca a fost depasita cu mult durata de utilizare", a declarat Vasile Petrisor. Cel mai longeviv aparat este cel de electroterapie care dateaza din 1956. Termenul recomandat de functionare al aparatului este de opt ani, insa, cu toate acestea, aparatul este utilizat si in prezent.

Specialistul
>> Finantari

"Spitalul Clinic de Recuperare Medicina Fizica si Balneologie Eforie Nord are sapte locatii diferite, fapt pentru care reparatiile capitale nu pot fi finalizate intr-un termen scurt. Pana in prezent au avut loc studii de fezabilitate, proiectare, iar la finalul expertizelor tehnice vom sti cu exactitate suma necesara pentru lucrari. In paralel cu expertiza s-a lucrat la Baile Reci 1 si 2 care nu au mai fost exploatate de aproximativ 8 ani. Reabilitarea va fi facuta prin autofinantare si de asemenea a fost solicitat sprijinul Ministerului Sanatatii. Dorim sa intocmim proiecte pentru obtinerea unor fonduri europene."

Vasile Petrisor

Romania Libera

Sursa: Romania LiberaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.