Vara fierbinte in Romania, si nu numai din punct de vedere meteorologic. Doar la Bucuresti vor evolua, in urmatoarele luni, zeci de artisti in cadrul a doua noi festivaluri de muzica in aer liber - B'estival si CokeLive.
Din capul locului, obligatoriu de marcat pe lista de concerte la care trebuie raspuns "prezent" anul acesta este show-ul Rolling Stones, care va avea loc pe Stadionul National "Lia Manoliu", pe 17 iulie. Fani inflacarati sau doar curiosi sa vada cum arata un spectacol desfasurat pe cea mai mare scena folosita vreodata intr-un turneu, romanii s-au inghesuit sa cumpere bilete pentru concertul "bunicilor rockului", pana acum fiind vandute aproximativ 45.000 de bilete din totalul de 57.000.
Cu o istorie zbuciumata, care se intinde din 1962 si pana in prezent, Rolling Stones a inregistrat un imens succes in randul mai multor generatii de fani. Supranumiti "The Greatest Rock and Roll Band in the World" (cea mai tare trupa de rock and roll din lume), Mick Jagger (vocal), Keith Richards (chitara, vocal), Ronnie Wood (bas) si Charlie Watts (tobe) si-au pastrat acest titlu, demonstrand ca si la peste 60 de ani se pot stabili noi recorduri in muzica, cum ar fi concertul de pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro, la care au asistat aproximativ doua milioane de spectatori, sau turneul "A Bigger Band Tour", care pana in noiembrie 2006 stransese incasari de 437 milioane de dolari. Cu cateva zile inainte de concertul etichetat de multi drept "evenimentul muzical al anului in Romania", pe 13 iulie, va concerta la Bucuresti Tori Amos. Cu o muzica ce se incadreaza intre meditatiile orchestrate ale lui Kate Bush si poetica directa a lui Joni Mitchell, Amos a reinventat pianul ca instrument rock & roll, folosindu-l pentru balade cu arome de confesiuni intime. Schimband directia, unul dintre primele mari concerte care urmeaza sa aiba loc la Bucuresti este cel sustinut de Pussycat Dolls, girlband-ul r&b din State. Chiar daca despre ele se poate spune ca mai mult danseaza decat canta si ca cinci dintre cele sase membre ale trupei au un rol pur decorativ, show-ul pe care acestea il vor sustine pe 22 iunie, in deschiderea festivalului CokeLive, va fi un important punct de atractie. Cantareata pop-rock Pink va avea un recital in cadrul festivalului B'estival, care se va desfasura in perioada 29 iunie - 1 iulie, la Romexpo. Artista se va alatura unor artisti ca: Morcheeba, Wu-Tang Clan, Kasabian, Marilyn Manson, Reamonn, Faithless si Alice Cooper. Evenimentul va fi organizat de Emag!c Entertainment.
Recunoscuta pentru stilul indraznet in care se imbraca si pentru sound-ul puternic, Pink a lansat primul album R&B, "Can't Take Me Home", la varsta de 18 ani. Urmatorul material de studio, "M!ssundaztood", cu ceva mai multe influente rock, a aparut in 2001. Acesta a cuprins piese precum "Get The Party Started", a€śDona€™t Let Me Get Mea€ť, a€śJust Like A Pilla€ť si a€śFamily Portraita€ť.
Dupa ce a luat o pauza muzicala, Pink a revenit in 2006 cu un album cu un nume sugestiv: "I'm Not Dead".
Tot cu eticheta de "legenda a rockului" va mai ajunge la Bucuresti, pe 8 iulie, si Robert Plant. Acesta este recunoscut pentru stilul sau puternic, fiind adesea descris ca rockerul emblema al trupei Led Zeppelin. Ca solist, Plant a fost adesea apreciat de catre critici pentru varietatea de piese pe care o abordeaza, intr-o maniera eclectica si rafinata. Robert Plant si-a inceput cariera solo in 1982 cu "Pictures At Eleven", iar pana acum are la activ noua albume solo. El a mai concertat in Romania in 1998, impreuna cu Jimmy Page.
Cat despre muzica electro, care suna parca cel mai bine vara, la petreceri in aer liber, exista trei nume ce merita retinute - Faithless, Morcheeba si Hooverphonic, toate in prima zi de B'estival - 29 iunie.
De asemenea, raverii de altadata vor avea ocazia ca pe 23 iunie, la CokeLive, sa-i revada pe cei de la Prodigy, care probabil vor veni cu artileria grea de acum 10 ani - "Breathe", "Firestarter", "Smack My Bitch Up" sau "Voodoo People". Inapoi la B'estival-ul de pe 29-30 iunie si 1 iulie, evenimentul ii va gazdui si pe cei de la Reamon, deveniti celebri odata cu lansarea piesei lor de rezistenta - "Supergirl". In final, pentru cei mai nostalgici dintre spectatori, scena de muzica din Romania a pastrat un concert al lui Julio Iglesias, pe 25 iulie, pe stadionul Cotroceni din Capitala. Cel mai popular cantaret latin al anilor '70 si '80 a vrajit publicul - in principal feminin - cu piese ca "Manuela", "Que Nadie Sepa Mi Sufrir", "To All The Girls I Loved Before" sau "La Carretera".