In cartierul bucurestean Drumul Taberei vor fi investite 300 de milioane de euro.

Grupul spaniol Gran Via urmeaza sa construiasca 3.500 de apartamente in cartierul bucurestean Drumul Taberei, pe terenul a doua foste fabrici, Tricodava si Frigocom. Constructia apartamentelor va demara la inceputul anului viitor. In acest scop, compania a cumparat contra sumei de 42 de milioane de dolari, de la fondul de investitii Broadhurst, fosta fabrica Tricodava, pe terenul careia urmeaza sa construiasca 2.100 de apartamente. Potrivit lui Alberto Mas Vila, directorul pentru Romania al Gran Via, terenul are suprafata de aproximativ 54.000 de metri patrati. ĄProiectarea va incepe in luna noiembrie a acestui an, iar constructia propriu-zisa va incepe in luna martie a anului 2008", a mai spus acesta. Directorul a mai precizat ca investitia totala in acest proiect se ridica la circa 185 de milioane de euro.

In luna aprilie a acestui an, grupul a anuntat cumpararea terenului si a cladirii fostei fabrici Frigocom. Situata tot in cartierul bucurestean Drumul Taberei, fabrica urmeaza sa fie demolata pentru construirea a 1.400 de locuinte. Terenul are suprafata de 31.667 de metri patrati. ĄPretul platit companiei italiene Mondial Elite pentru achizitia terenului s-a ridicat la circa 17,5 milioane de euro, iar costul total al investitiei, care include achizitia si constructiile, se ridica la aproximativ 110 milioane de euro. Pe linga cele 1.400 de locuinte vom construi si 2.000 de locuri de parcare subterana", adauga Mas Vila. In cazul acestui proiect, lucrarile de constructie sint programate sa inceapa in luna ianuarie a anului viitor.

Potrivit reprezentantilor grupului spaniol, obiectivul este construirea in Romania a aproximativ 14.000 de locuinte intr-o perioada de sapte ani, prin investitii totale de circa un miliard de euro.

Gran Via este un grup spaniol infiintat cu scopul de a aduna fonduri pentru investitii, care au ca destinatie constructia si vinzarea locuintelor in Romania. Fondurile proprii disponibile pentru cumpararea de terenuri in Romania totalizeaza 150 de milioane de euro.