In timp ce cancelarul Germaniei, Angela Merkel, va fi singura femeie printre liderii politici din cele opt mari puteri mondiale, sotul ei, Joachim Suaer, va fi organizatorul programului pentru sotiile sefilor de state prezenti la summitul G8, relatea
In timp ce cancelarul Germaniei, Angela Merkel, va fi singura femeie printre liderii politici din cele opt mari puteri mondiale, sotul ei, Joachim Suaer, va fi organizatorul programului pentru sotiile sefilor de state prezenti la summitul G8, relateaza AFP si Hotnews.ro. In varsta de 58 de ani, Sauer este o persoana retinuta, care a evitat mult timp aparitiile in public alaturi de sotia sa, Angela Merkel, va fi singurul barbat in mijlocul sotiilor liderilor politici prezenti la reuniunea la nivel inalt. El s-a oferit deja sa organizeze programul destinat primelor doamne cu ocazia summitului G8, dupa ce in luna martie, cu ocazia aniversarii UE50, acesta s-a descurcat de minune in compania doamnelor. In cursul zilei de joi, Sauer o va insoti pe Laura Bush si pe sotiile altor lideri la Castelul Schlitz din Hohen Demzin, in apropiere de Rostock, unde se va desfasura o conferinta privind dezvoltarea demografica in tarile G8. Dupa dejun va avea loc o plimbare prin parcul castelului, pana la Fantana nimfelor, o opera Jugendstil datand din 1903, semnata de Walter Schott. Grupul de sotii se va deplasa apoi la Wismar, la aproximativ 45 de kilometri de Heiligendamm, unde 74 de adolescenti vor dezbate probleme globale in paralel cu summitul G8.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.