Victoria de la Timisoara a facut ca nationala lui Piturca sa se detaseze de Bulgaria si Olanda in fruntea Grupei G.

2-0, goluri Mutu si Contra, iar Romania a obtinut sase puncte din tot atitea posibile in dubla cu Slovenia, echipa care ne lasa sa privim la televizor Mondialul asiatic din 2002. Gratie acestui rezultat, nationala antrenata de Victor Piturca petrece vacanta pe primul loc al Grupei G, la trei puncte de Olanda si doua de Bulgaria. Calificarea la turneul final al Euro 2008 inca se joaca deoarece vecinii de la sud de Dunare, chiar daca au fost condusi cu 1-0, au invins fara probleme Belarusul si ne sulfa in ceafa pina la meciul decisiv de la Sofia, iar olandezii au un meci mai putin disputat. Intr-un alt meci din grupa noastra, Albania a invins cu 3-0 in Luxemburg, insa rezultatul nu influenteaza partea superioara a clasamentului

Pretul mare al biletelor de intrare a facut ca stadionul din Timisoara sa nu fie arhiplin, vinovat de aceasta situatie fiind considerat directorul general al FRF, Ionut Lupescu. „FRF. Satra de tigani, vi se rupe de fani" si „Vreti doar bani" au fost doar doua dintre mesajele trimise de suporteri oficialilor de loje, linga care s-a aflat si de aceasta data presedintele Traian Basescu. Un armistitiu s-a incercat la pauza, portile stadionului Dan Paltinisanu fiind deschise cu un minut inainte de finalul primei reprize, cei aproximativ 500 de spectatori care se aflau in fata arenei patrunzind in incinta acesteia. Huiduilelile au continuat insa, Mircea Sandu replicind ironic la final: „De ce sa ma aplaude? Ce, am jucat eu?"


Prezent la meci, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a recunoscut ca punerea in aplicare a deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv in privinta palmaresului lui Poli Timisoara a fost aminata pina joi, pentru "a nu iesi taraboi". "Nu s-a pus in aplicare pina acum decizia TAS, pentru ca daca faceam asta inainte de meciul nationalei de la Timisoara, ar fi iesit mare taraboi. Dar se va pune in aplicare de miine (n.r. joi). Iancu trebuie sa inteleaga. Vinovati sunt si edilii din Timisoara, pentru ca l-au incurajat pe acel Zambon. Kassai e vinovat ca nu a cerut sentinta prin care arata ca clubul lui Zambon nu are nici o treaba cu fotbalul. Poli va fi dezafiliata, e clar, nu avem ce face. Si FIFA se tine tare", a declarat Dragomir. In replica, patronul lui Poli, Marian Iancu, a spus: "De ce nu vin sa iasa in fata sa recunoasca ca au gresit? Sa spuna 'am gresit' si sa faca pasul inapoi. Noi sintem marginalizati de FRF, nu existam".

Marea surpriza a serii in preliminariile Euro 2008 a fost infringerea Poloniei in fata Armeniei, in timp ce stirea care a facut inconjurul lumii a fost despre bufnita microbista de la Helsinki. 20 de minute s-a plimbat aceasta pe stadionul Olimpic la meciul cistigat in cele din urma cu 2-0 de Finlanda impotriva Belgiei. Se pare ca bufnita, care in prima repriza a poposit pe gazonul finlandez, le-a purtat noroc gazdelor. Imediat dupa ce aceasta a fost evacuata, Jonatan Johansson a deschis scorul, pentru ca Alexei Eremenko sa stabileasca scorul final.