Actionarii companiei Turism, Hoteluri si Restaurante Prahova au subscris titluri in valoare de 3,46 milioane de lei in prima faza a unei majorari de capital cu pana la 3,8 milioane de lei, la 11,82 milioane de lei, a anuntat miercuri compania.
Dupa prima etapa de subscriere au ramas nesubscrise 3,3 milioane de titluri, care vor fi oferite spre subscriere actionarilor care au adus contributii in prima etapa. A doua etapa se va desfasura in perioada 6 iunie - 20 iunie.
SIF Transilvania, actionarul majoritar, a subscris actiuni in valoare de 3,4 milioane de lei, iar ceilalti actionari au contribuit cu circa 69.000 de lei la majorarea de capital.
Actiunile ramase nesubscrise vor putea fi achizitionate de catre actionarii care au cumparat actiuni in prima etapa, perioada de subscriere fiind de maximum 15 zile.


THR Prahova a anuntat la sfarsitul lunii martie ca intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 3,8 milioane de lei, la 11,82 milioane de lei, prin emisiunea a 38 de milioane de actiuni noi, cu o valoare nominala de 0,1 lei pe titlu, care vor fi oferite spre subscriere actionarilor, pe o perioada de 30 de zile de la publicarea hotararii de majorare a capitalului in Monitorul Oficial.
Initial, Consiliul de Administratie a propus o majorare de capital cu 20%, la 9,62 milioane de lei, prin lansarea unei oferte publice primare de vanzare de actiuni, insa ulterior a modificat propunerea.
SIF Transilvania detine 89,49% din capitalul THR Prahova, restul actiunilor fiind in posesia altor actionari.
Afacerile companiei au avansat anul trecut cu 33,6%, la 6,95 milioane de lei, iar profitul net a crescut de aproape 5 ori, la 3,66 milioane de lei, comparativ cu indicatorii raportati in 2005.