Presedintele Senatului, Ni-colae Vacaroiu, a respins acuzatiile potrivit carora omologul sau francez ar fi facut o interventie in favoarea concernului Carrefour si a calificat materialul aparut intr-un saptamanal francez, drept "o fabulatie".

Presedintele Senatului, Ni-colae Vacaroiu, a respins acuzatiile potrivit carora omologul sau francez ar fi facut o interventie in favoarea concernului Carrefour si a calificat materialul aparut intr-un saptamanal francez, drept "o fabulatie". Vacaroiu a sustinut ca nu a avut nicio discutie pe tema Carrefour cu vreun consilier al omologului sau francez si si-a aratat scepticismul in privinta utilitatii unui demers in favoarea concernului, avand in vedere ca firma este invitata sa deschida magazine peste tot in lume. "Cand ma duc intr-o vizita oficiala nu ma cobor la nivelul unui consilier". "Nu cred, cunoscandu-l pe domnul presedinte al Senatului Frantei, ca este implicat in asa ceva.
In primul rand este vorba despre Carrefour. Este un concern atat de mare, care peste tot in lume este invitat sa deschida magazine. De ce ar avea nevoie Carrefour de pila cuiva sau de interventii? Este de neconceput dupa parerea mea", a spus Vacaroiu.
Christian Poncelet, al doilea om in statul francez, vizat de o ancheta pentru trafic de influenta, s-ar fi intalnit la 15 februarie a.c. cu presedintele Senatului roman, Nicolae Vacaroiu, la cererea prietenului sau, Jean-Claude Bertoldi, pentru a facilita deschiderea unui magazin Carrefour in Romania. Potrivit editiei de ieri a saptamanalului de ancheta "Le Canard enchaine", citat de AFP, presedintele Senatului francez a intervenit de mai multe ori pentru ca prietenul sau, Jean-Claude Bertoldi, care lucra pentru Sogea - o firma de lucrari publice, filiala a grupului Vinci - sa obtina contracte in Franta si in strainatate in schimbul unor comisioane.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.