Firma Diekat a parasit santierul si a abandonat lucrarile de la Manastirea Agapia, dupa executarea partiala si defectuoasa a proiectului "Reabilitarea zonei turistice a Manastirii Agapia" finantat de Uniunea Europeana. Semnalul de alarma a fost tras
Firma Diekat a parasit santierul si a abandonat lucrarile de la Manastirea Agapia, dupa executarea partiala si defectuoasa a proiectului "Reabilitarea zonei turistice a Manastirii Agapia" finantat de Uniunea Europeana. Semnalul de alarma a fost tras de presedintele Consiliului Judetean Neamt, Vlad Marcoci, care a avut, marti, 5 iunie, o intalnire cu ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, Laszlo Borbely. "Proiectul nu a fost finalizat si multe lucruri neterminate au fost lasate in urma. Se doreste intreruperea proiectului in momentul de fata si realizarea unei reproiectari, gasirea unui alt constructor si continuarea lucrarilor. Daca s-ar decide rezilierea contractului, ar trebui returnate fondurile cheltuite pana acum si nu-i corect. Deficientele nu se datoreaza beneficiarilor - Consiliul Judetean Neamt si Consiliul Local Agapia, care ar trebui sa dea banii inapoi. Licitatia si derularea lucrarilor au fost in grija fostului Minister al Integrarii Europene", a declarat Vlad Marcoci. Proiectul "Reabilitarea zonei turistice a Manastirii Agapia" prevede lucrari la 117 casute monahale, strazi si alei de legatura si infrastructura aferenta. Valoarea contractului este de 4.784.982 euro, din care PHARE suporta 3.190.148, Fondul National - 1.063.223 euro, Primaria Agapia - 531.611 euro. Antreprenor general al lucrarii a fost desemnat prin licitatie firma Diekat SA, iar consultantul este firma spaniola Inocsa Ingenieria SA.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.