Un producator care pretindea ca lucreaza pentru postul de televiziune OTV a fost prins in flagrant delict in timp ce-l santaja pe primarul localitatii sibiene Blajel.

Primarul Toader Roman a fost abordat de Cristian Petcuta, care s-a recomandat ca producator al postului OTV, pentru a realiza un material referitor la un conflict dintre un grup de romi din Blajel si finul edilului. Petcuta nu s-a legitimat, dar Roman a observat ca acesta venise cu o masina cu sigla OTV si ca, la o intilnire ulterioara, era insotit de o femeie pe care a recunoscut-o ca fiind prezentatoare a postului. El i-a spus primarului ca are spatiu inchiriat la OTV pentru difuzarea acelui material. Dupa ce a realizat reportajul, Petcuta l-a sunat pe Roman si l-a chemat la Bucuresti, la negocieri". Conform primarului, telefoanele de santaj au continuat si in zilele urmatoare. M-am gindit sa-i dau niste rachiu, nu bani, ca nu aveam atitia", a declarat pentru Cotidianul Toader Roman. Intr-un final, Petcuta i-a dat intilnire primarului intr-un restaurant din Medias si i-a cerut 3.000 de euro pentru a nu difuza caseta. Roman i-a replicat ca nu are de unde sa obtina suma respectiva, astfel ca Petcuta a decis difuzarea casetei.

Producatorul OTV a revenit si dupa respectiva emisiune si i-a spus lui Roman ca are materiale si mai compromitatoare la adresa lui si i-a cerut o noua intilnire. In acest moment, primarul a anuntat Parchetul Tribunalului Sibiu, organizindu-se flagrantul. Roman i-a dat lui Petcuta 2.000 de euro, in masina acestuia, a coborit, dupa care politistii l-au arestat pe producatorul OTV. Contactat de Cotidianul, Dan Diaconescu, directorul OTV, a negat ca Petcuta ar avea vreo legatura cu respectivul post. Nu exista un astfel de contract de inchiriere a spatiului de emisie. Nu-l cunosc pe acest Petcuta. Sint multi impostori care vorbesc in numele postului OTV", a spus Dan Diaconescu. Petcuta este cercetat in stare de libertate.