7 Iunie 2007

Lectura de un minut

Compania Bechtel cumpara materiale de constructie pentru Autostrada Transilvania de la firme care distrug mediul inconjurator si care nici nu au autorizatii de functionare. Exploatarea necugetata a mediului, mai ales pe malurile Crisului Repede, de c
Compania Bechtel cumpara materiale de constructie pentru Autostrada Transilvania de la firme care distrug mediul inconjurator si care nici nu au autorizatii de functionare. Exploatarea necugetata a mediului, mai ales pe malurile Crisului Repede, de catre "investitori" de ocazie
l-a determinat pe prefectul interimar al judetului Bihor, Traian Abrudan, sa ia masuri. Prefectul a declarat, intr-o conferinta de presa, ca va solicita reprezentantilor companiei Bechtel sa nu mai achizitioneze materiale de constructie de la firmele care nu au toate autorizatiile legale. Traian Abrudan doreste sa aiba o discutie cu toti investitorii interesati sa furnizeze materiale si servicii catre Bechtel, la care sa participe si reprezentantii companiei. "Astfel, cred ca venim in intampinarea interesului general, ca autostrada sa se termine cat mai repede, cu costuri realiste si cu cat mai putine urmari din punct de vedere al afectarii mediului", a precizat Abrudan.
Datorita cererii mari de material brut, au aparut in Bihor mai multi "investitori" care cumpara terenuri ce contin balastru, situate in general pe malurile Crisului Repede. Mare parte din cele 37 de balastiere, aflate in diferite faze de avizare, au si inceput exploatarea, "haiduceste", fara a avea autorizatiile legale. O atentionare va fi adresata si Consiliului Judetean, pentru exploatatiile din extravilanul localitatilor, in scopul conceperii si punerii in practica a unui proiect de refacere a mediului. "Solicit si proiectantilor sa se gandeasca cu discernamant la solutiile si valorile pe care le ofera firmelor care le solicita aceste proiecte", a subliniat prefectul interimar. De asemenea, sunt semnale ca exista intermediari intre investitorii locali si firma Bechtel, motiv pentru care prefectul le recomanda investitorilor locali sa contacteze direct reprezentantii firmei.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.