Discovery Civilisation, ora 22.55
"Istorii neelucidate: Cine l-a ucis pe Tutankhamon?" (documentar)
Ani de-a randul, baiatul-rege Tutankhamon a reprezentat obiectul unei fascinatii mondiale, nu numai din cauza decesului sau misterios, dar si pentru zvonurile ciudate privind moartea celor care au participat la descoperirea mormantului. Prin aceasta investigatie, programul va incerca sa gaseasca raspunsuri la doua dintre marile mistere ale lumii contemporane: moartea lui Tutankhamon si asa-zisul "blestem al faraonilor".

Viasat History, ora 20.00
Newton, ereticul (documentar)

Programul aduce in atentie un Isaac Newton foarte diferit de cel din conceptiile populare: un om mult mai complex si fascinant decat puritanul cu peruca pudrata, prezentat in cartile de istorie. Marele Sir Isaac Newton si-a dedicat doar o mica parte din viata studiilor stiintifice, in rest studiind arta straveche a alchimiei, prezicerea viitorului si rugaciunile pentru sfarsitul lumii. Documentarul examineaza aceasta perioada din viata lui Newton cand, aflat la apogeul carierei sale, fiind presedintele Academiei Regale de stiinta a Angliei, acesta s-a indreptat catre alchimie si teologie.

Discovery Channel, ora 22.00
"Armele viitorului: Arme inteligente" (documentar)
Noua serie de documentare ce a debutat in urma cu o saptamana ofera o imagine completa asupra fabricarii armelor, urmarind totodata si cele mai puternice si mai eficiente sisteme disponibile in prezent. Pentru realizarea programului, Discovery a primit un permis de "acces in toate zonele", asadar asteptati-va la o scurta "plimbare" prin baze militare de inalta securitate si prin diverse institute stiintifice, unde sunt urmarite stiinta si tehnologia folosite pentru fabricarea celor mai recente arme.