Partidele sunt in efervescenta, dar opinia publica pare sa nu fie prea interesata de agitatia de pe scena politica, desi reprezentatia este una de calitate, cu o distributie de exceptie: seful statului si liderii partidelor politice. Chiar si tema sp
Partidele sunt in efervescenta, dar opinia publica pare sa nu fie prea interesata de agitatia de pe scena politica, desi reprezentatia este una de calitate, cu o distributie de exceptie: seful statului si liderii partidelor politice. Chiar si tema spectacolului este incitanta: negocierea privind formarea unui nou guvern intr-o formula care sa fie pe placul cat mai multora dintre actorii politici. Una dintre partile cele mai implicate in evenimentele din ultimele luni este Partidul Democrat, preocupat sa-si atace fostul partener de Alianta. Cetatenii, din nefericire, nu pot sa patrunda dincolo de perdeaua groasa ce atarna intre ei si mai-marii partidelor care se ocupa de guvernarea tarii. Motivele discordiei sunt mult mai consistente decat se lasa sa se inteleaga sau transpare (printre randuri) in presa. Ne aflam intr-un moment de rascruce. Recunosc acest lucru chiar si social-democratii, partasi la dansul politic mai ales pentru ca reprezinta opozitia. PSD are, in continuare, un cuvant de spus.
Argumentele pro sau contra demiterii actualului Executiv sunt puse in balanta. Senatorul de Constanta si purtatorul de cuvant al partidului, Cristian Diaconescu a declarat ca PSD are intentia sa sprijine pe fata mentinerea sau demiterea conducerii si membrilor Guvernului. Diaconescu a sustinut ca este posibil ca parlamentarii PSD sa nu voteze motiunea depusa de democrati. Executivul ar putea sa cada, i nsa ca urmare a votului favorabil pe care in va intruni motiunea depusa de PSD. Diaconescu a caracterizat drept "interesanta" perioada prin care trecem cu tot ceea ce decurge din expunerea la maxim a clasei politice romanesti. Vor exista invingatori si invinsi, dar persoanele afectate grav vor fi romanii care nu beneficiaza de accesul la fondurile europene, a caror distribuire este afectata de situatia politica.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.