Desi premierul Tariceanu anuntase ca in cursul dupa-amiezii de ieri liberalii se vor intalni cu social-democratii, reuniunea nu a mai avut loc. Aflati la Vila Lac 1, liberalii au aflat ca pesedistii au decis, intr-o sedinta la sediul din Kisellef, ca
Desi premierul Tariceanu anuntase ca in cursul dupa-amiezii de ieri liberalii se vor intalni cu social-democratii, reuniunea nu a mai avut loc. Aflati la Vila Lac 1, liberalii au aflat ca pesedistii au decis, intr-o sedinta la sediul din Kisellef, ca nu mai vin la intalnire. "Nu vad de ce sa ne agitam. Sa mergem sa ne spuna premierul Tariceanu ce zice la televizor, ca nu ne ofera nimic? Daca este interesat sa aiba guvern, sa aiba majoritate in Parlament, atunci sa ne caute", ne-a declarat secretarul general al PSD Titus Corlatean.   MANDAT. Anterior, Tariceanu declarase ca mandatul delegatiei PNL la intalnirea cu PSD era de a nu face nici un fel de concesie. "Nu facem nici un fel de compromis cu PSD", a sustinut Tariceanu, explicand ca nu exista nici o sansa ca PSD sa intre la guvernare sau sa incheie vreun protocol scris cu liberalii. Mandatul a fost convenit intr-o sedinta extraordinara a Biroului Politic. Surse liberale spun ca, in sedinta de Birou, liderii partidului s-au aratat dispusi sa plece de la putere ca urmare a adoptarii unei motiuni, calculand ca ar fi mai avantajoasa pentru partid o perioada de opozitie inaintea alegerilor, pentru a-si "spala" imaginea.  
BP al PNL a mai hotarat ca la consultarile de la Cotroceni delegatia liberala sa-i ceara lui Traian Basescu, daca este hotarat sa refaca Alianta D.A., sa solicite PD sa retraga motiunea si sa fuzioneze cu PLD. Strategia lui Tariceanu a fost conceputa intr-o intalnire pe care a avut-o miercuri seara cu Artur Finkelstein si Dan Andronic. In schimb, pesedistii sunt hotarati sa nu sustina formula de guvern PNL-PD-PLD propusa de Basescu, dar problema care i-a preocupat ieri a fost daca sa participe sau nu la discutiile de astazi cu seful statului. Mai multi lideri ai partidului au sustinut ca PSD sa nu dea curs invitatiei prezidentiale, insa Mircea Geoana a anuntat aseara ca partidul va fi reprezentat de o delegatie ce urma sa fie stabilita "dupa o deliberare cu colegii". (L.D., M.I.A.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.