Alexandru Iavorovschi tine fraiele Federatiei Ecvestre de mai bine de sapte ani. Acesta recunoaste ca se descurca foarte greu cu banii primiti de la stat, care sunt insuficienti pentru dezvoltarea acestui sport. Calaria a prins foarte mult in tara. Exista peste 50 de cluburi afiliate la federatie, dintre care 25 sunt numai in Bucuresti si in judetul Ilfov. In perioada 8-10 iunie, la Piatra Neamt, Alex Iavorovschi a reusit sa organizeze o etapa de Cupa Mondiala, pentru care a alocat un buget de 90.000 de euro. Mult, foarte mult in comparatie cu banii pe care-i primeste FER de la buget.

- Cum va descurcati cu banii primiti de la stat?
- Sa facem o comparatie. Grecii primesc de la buget 1.700.000 de euro, iar bulgarii 300.000. Noi ne descurcam foarte greu cu cei 15.000 de euro, dar mai aducem de doua ori pe atat din diferite surse, gen sponsorizari.

- Ce concurenti straini vor fi prezenti la concursul de la Piatra Neamt?
- Echipe complete vor veni din Ungaria, Bulgaria, Turcia si Grecia. Exista insa concurenti din Taiwan si Australia care vor participa la acest spectacol, dar acestia se antreneaza in Germania.

- Care sunt sansele Romaniei la Olimpiada?
- Incercam sa aducem un management nou care sa atraga mai multi bani, antrenori de afara. Echipa noastra reprezentativa participa pe cai nemtesti. Sansele se leaga de calitatea cailor.

- De ce isi dau parintii copiii la calarie?
- Multi poate vin din snobism. Dar trebuie sa primeze sportul in sine, miscarea. Trebuie investit in juniori.