In ultimele doua saptamani, Primaria Galati a exemplificat live cum sunt tocati banii galatenilor fara vreun scop anume. Nu conteaza cum si de ce. In acest caz, este vorba de "silicoane", celebrele limitatoare de viteza montate la trecerile de pieton
In ultimele doua saptamani, Primaria Galati a exemplificat live cum sunt tocati banii galatenilor fara vreun scop anume. Nu conteaza cum si de ce. In acest caz, este vorba de "silicoane", celebrele limitatoare de viteza montate la trecerile de pietoni pentru reducerea vitezei autovehiculelor aflate in trafic. Galatenii le spun "silicoane" din cauza formelor asemanatoare "plombelor" de silicon, dar primarul Dumitru Nicolae prefera numele de cod un pic mai decent "ventuze". Primul exemplu al risipei de bani este raspandirea fara noima a "silicoanelor" prin oras, fara sa fie respectata vreo regula. Ar trebui sa fie montate in zona scolilor si in preajma trecerilor de pietoni de pe arterele cu trafic mare. "Silicoanele" au aparut insa si pe strazi laturalnice, in zone in care nici macar nu sunt treceri de pietoni. Doua exemple: au fost instalate in fata unei vile de pe strada Cernat, pentru ca masinile sa nu circule cu viteza, tulburand tihna proprietarilor vilei, dar si in fata unui autoservice de pe strada Kogalniceanu, pentru ca autoturismele sa nu ii deranjeze pe muncitorii care repara masinile chiar pe strada. Cum fiecare "silicon" costa 7 euro, numai pentru cele doua locatii primaria a "investit" vreo 500 de euro. Pentru aceasta risipa, primarul Nicolae da vina pe viceprimarul Constantin Dumitriu: "Este o comisie de siguranta circulatiei, condusa de domnul viceprimar Dumitriu, care lamureste, stabileste, zonele unde se pun. Intrebati-l pe dumnealui!".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.