Nimeni nu s-a asteptat ca nationala de rugby a Romaniei sa invinga selectionata secunda a Africii de Sud in meciul de debut al "stejarilor" la turneul IRB Nations Cup organizat la Bucuresti.

Dar, inca o data, jucatorii primei reprezentativ
Nimeni nu s-a asteptat ca nationala de rugby a Romaniei sa invinga selectionata secunda a Africii de Sud in meciul de debut al "stejarilor" la turneul IRB Nations Cup organizat la Bucuresti.

Dar, inca o data, jucatorii primei reprezentative ajung prea usor sa bea din cupa amara a umilintei. Infrangerea suferita cu scorul de 61 la 7 in fata Emerging Sprinboks este cu atat mai dureroasa cu cat scoate in evidenta - pentru a cata oara? - lipsa oricarei perspective a nationalei de a spera la depasirea conditiei de buna incasatoare in duelurile cu granzii rugbyului.
"Sincer, ma asteptam sa pierdem la o diferenta de cel putin 50 de puncte. E adevarat ca exista un decalaj enorm de valoare intre noi si rugbyul din emisfera sudica, in primul rand in ceea ce priveste forta in regim de viteza, dar le-am cerut jucatorilor sa arate demnitate pe teren. Exista o stare de suficienta la nivelul lotului, o apatie inadmisibila cu trei luni inaintea Cupei Mondiale. Din pacate, la noi se constata si o lipsa a pregatirii fizice. Ducem balonul aproape de buturi, insa acolo nu mai avem suflu sa concretizam. O schimbare a colectivului tehnic nu este o solutie dat fiind timpul scurt ramas pana la Cupa Mondiala", spune presedintele Federatiei Romane de Rugby, George Straton. "Ne-au dominat la toate capitolele. Ma asteptam la un scor mai mare la cum au jucat. Aceasta este diferenta de valoare dintre noi si sud-africani", declara capitanul de ocazie, Marius Tincu, in timp ce mijlocasul la gramada Valentin Calafeteanu se multumeste sa constate superioritatea sud-africanilor: "Ne-au depasit cu mare usurinta in duelurile unu la unu".
Contactele cu rugbystii africani au lasat urme in tabara noastra. Dinamovistul Cosmin Ratiu si stelistul Catalin Dascalu s-au accidentat si au plecat acasa, in locul lor fiind chemati Daniel Carpo (Farul Constanta) si Catalin Nicolae (Dinamo). Cel mai atractiv meci al primei zile de la IRB Nations Cup s-a incheiat cu victoria Argentinei A, care a trecut cu 27 la 20 de Italia A, adversara de duminica a "stejarilor", in timp ce Georgia a invins Namibia cu 26 la 18.

PROGRAM
Cea de-a doua etapa a competitiei, intrecere ce a atras la primele meciuri interesul a mai mult de 2000 de spectatori, va avea loc duminica, 10 iunie. Romania va evolua in aceasta runda in compania Italiei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.