Modul abject in care OTV a prezentat publicului telespectator cazul "Bogdan Costache" este condamnat si de Clubul Roman de Presa (CRP). Consiliul de Onoare al acestuia atrage atentia organelor in drept in privinta activitatilor de "cercetare", "anche
Modul abject in care OTV a prezentat publicului telespectator cazul "Bogdan Costache" este condamnat si de Clubul Roman de Presa (CRP). Consiliul de Onoare al acestuia atrage atentia organelor in drept in privinta activitatilor de "cercetare", "anchetare" si "judecare" pe care postul de televiziune OTV le practica sistematic.

BATJOCURA. "Nu numai ca sunt incalcate in fiecare ora de emisie principii jurnalistice elementare, dar emisia OTV constituie o batjocura permanenta la adresa demnitatii umane, dreptului la imagine, prezumtiei de nevinovatie, ideii de justitie sau de stat de drept. OTV incearca sa se substituie organelor de cercetare si justitiei, intr-o maniera care aduce aminte de "tribunalele populare" ale totalitarismului. O institutie cu un asemenea comportament, care instiga la acte antisociale de la adapostul libertatii de expresie, nu are dreptul sa pretinda ca face activitate de presa. CRP solicita autoritatilor in drept sa ia masurile ce se impun intr-o astfel de situatie. De asemenea, CRP atrage atentia tuturor entitatilor de presa ca activitatea jurnalistica are o puternica latura de raspundere civica pe care jurnalistul trebuie sa si-o asume in mod activ", se arata in comunicatul CRP. Pozitia Clubului Roman de Presa a venit la numai o zi dupa ce Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a recomandat radiodifuzorilor prudenta in modul de prezentare a informatiilor ce au ca subiecti copiii si dramele lor. Sesizarea CNA a ajuns ieri la Ministerul Public, iar procurorul general a dispus verificarea celor semnalate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.