Presedintele Senatului francez, Christian Poncelet, vizat de o ancheta preliminara a Parchetului din Paris pentru presupus "trafic de influenta", a dezmintit acuzatiile formulate impotriva sa, spunand ca este "victima unei tentative de destabilizare"
Presedintele Senatului francez, Christian Poncelet, vizat de o ancheta preliminara a Parchetului din Paris pentru presupus "trafic de influenta", a dezmintit acuzatiile formulate impotriva sa, spunand ca este "victima unei tentative de destabilizare", relateaza Nouvel Observateur, citat de Mediafax. Christian Poncelet s-a declarat "victima unei tentative de destabilizare", potrivit unei declaratii facute miercuri, dupa ce Parchetul din Paris a declansat o ancheta preliminara pentru presupuse fapte de "trafic de influenta", in care ar putea fi implicat. El este banuit ca ar fi intervenit in favoarea unui prieten pentru ca acesta sa obtina contracte publice in schimbul unor comisioane. Christian Poncelet a declarat ca a aflat "cu indignare si stupefactie acuzatiile" formulate impotriva sa.
"Dezmint oficial si categoric toate acuzatiile care mi se aduc. Ele nu au nici un fundament", a spus el. "Sunt din nou victima unei tentative de destabilizare. Nu se intampla pentru prima data. Se doreste, in scopuri politice, sa se aduca atingere onoarei mele. Sunt indignat si ranit de aceste atacuri", a adaugat Poncelet.
De altfel, Poncelet i-a cerut avocatului sau, Paul Lombard, sa depuna o plangere pentru "denunt calomnios".
Afacerea a fost dezvaluita de publicatia franceza Canard Enchaine. Saptamanalul francez sustine ca Poncelet este banuit ca ar fi intervenit in favoarea omului de afaceri Jean-Claude Bertoldi, unul dintre prietenii sai care lucra pentru Sogea, filiala a BTP din grupul Vinci, in vederea obtinerii unor contracte in Franta si in strainatate.
Saptamanalul francez sustine ca, in cursul unei audieri, Bertoldi le-ar fi spus anchetatorilor ca i-ar fi oferit 8.000 de euro presedintelui Senatului francez in cazul in care compania Sogea ar fi obtinut un contract de constructie in departamentul Les Vosges "gratie influentei sale". Cei doi au avut aceasta discutie la 8 februarie 2007.
Printre tarile citate de saptamanalul francez se numara si Romania, alaturi de Iran, Azerbaidjan si Kazahstan, unde Poncelet ar fi avut relatii. Le Canard Enchaine sustine ca Poncelet s-a intalnit, la 15 februarie, cu omologul sau roman, Nicolae Vacaroiu, la cererea lui Bertoldi, cu scopul de a facilita deschiderea unui magazin Carrefour in Romania.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.