Vorbind de carciumi, cea mai celebra si mai accesibila carciuma este restaurantul Hotelului Unirea. Amplasat la kilometrul zero al municipiului de pe Milcov, complexul turistic are in compunere hotel, restaurant, sala de conferinte si pizzerie garnis
Vorbind de carciumi, cea mai celebra si mai accesibila carciuma este restaurantul Hotelului Unirea. Amplasat la kilometrul zero al municipiului de pe Milcov, complexul turistic are in compunere hotel, restaurant, sala de conferinte si pizzerie garnisita cu un bar cu jocuri mecanice. Traditia este imbinata cu modernitatea in carciuma care are o sala de servire, dar si cateva separeuri. Vinul la carafa, muschiuletul de vita, preparatele de vanat, branza inchisa in coaja de cires sau de brad, cotletul de miel cu stufat sau placintele "poale-n brau" cu branza de capra amintesc prin parfum si deliciu de mancarurile ce se pregateau pe vremea celor sapte fii ai Babei Vrancioia. Toate aceste delicii se servesc din abundenta la preturi cuprinse intre 10 si 15 lei. Daca la capitolul bucatarie carciuma poate primi cinci stele, la capitolul servicii primeste trei stele cu mare ingaduinta, asta si din cauza ca mai tot timpul carciuma este plina. O prezenta pitoreasca este cea a patronului restaurantului, Bogdan Vasile, care mai in fiecare seara se plimba printre clientii carciumii imbiindu-i cu licorile bahice din celebra Podgorie a Vrancei si cu o strachina plina de sorici proaspat. Personal acesta degusta preparatele in fata musteriilor pentru a-i convinge de calitatile acestora. In pizzerie preparatele din "cizma" sunt executate de catre un tanar bucatar care si-a facut ucenicia timp de 10 ani la Milano. Blatul este facut in fata admiratorilor de show gastronomic.
Preparatele italiene sunt combinate intr-un mod inedit cu cele traditionale romanesti. Penne asortate cu ciuperci de copac, dovlecei sau branza de Barsesti sau togliatti umplute cu piept de gasca sau rata salbatica. Aici preturile sunt de patru stele, iar serviciile tot de trei, ca si-n restaurant. Unirea este si locul de intalnire al tuturor emigrantilor vranceni plecati din Romania de-a lungul timpului. Vrancenii emigranti in Israel, Germania, USA, Suedia, Canada sau Franta se intalnesc aici cel putin o data pe an - de regula in luna august -, depanand seri de-a randul zilele cand la "Unirea" in timpul "socialismului glorios" se mai gasea pe sub mana un ness, un Kent, o cutie cu alune din China sau o cafea de Brazilia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.