Domeniul de la Buftea al familiei Stirbey se transforma intr-un loc exclusivist, cu hotel de VIP-uri si restaurant de superlux. Afacerea s-a perfectat pentru 9 milioane de euro. „Un pret nerealist, daca tinem cont ca asemenea domenii se vand p
Domeniul de la Buftea al familiei Stirbey se transforma intr-un loc exclusivist, cu hotel de VIP-uri si restaurant de superlux. Afacerea s-a perfectat pentru 9 milioane de euro. „Un pret nerealist, daca tinem cont ca asemenea domenii se vand pentru sume mult mai mari pe piata imobiliara europeana“, este de parere profesorul de gestiune imobiliara Artur Silvestri. Cumparatorul palatului si al parcului de 24 hectare este o firma la care detine actiuni si un fost secretar de stat la SGG din Guvernul Nastase deputatul PSD Ion Moraru. „Vrem sa amenajam si un muzeu al familiei Stirbey, avand in vedere ca locul e incarcat de istorie“, spune Moraru.

Domeniul printului Barbu Alexandru Stirbey este si un loc incarcat de romantism. Supranumit „Printul alb“, Stirbey a fost amantul reginei Maria, care obisnuia sa viziteze adesea palatul de la Buftea.

Domeniul Stirbey din Buftea, care a apartinut principelui Barbu Alexandru Stirbey, a fost cumparat de la mostenitorii proprietarului de o firma detinuta de fosti angajati din cadrul Secretaria tului General al Guvernului (SGG). Palatul, achizitionat pentru 9 milioane de euro, va fi transformat intr-un hotel exclusivist. „Vrem sa infiintam si un muzeu, avand in vedere ca locul e plin de istorie“, ne-a declarat senatorul PSD Ion Moraru, unul dintre actionarii noului proprietar al domeniului. El spune ca o noapte la hotelul pentru VIP-uri va costa „mai mult ca la Hilton“, mai ales ca locul a fost frecventat in urma cu aproape un secol chiar de regina Maria, amanta printului Stirbey.

Cladirile istorice incep sa fie fructificate din plin de intreprinzatorii care si-au facut „cheag“ in mediul politic. Domeniul Stirbey din Buftea, care include un palat si un parc de 24 hectare, cu padure si lac, dar si o capela neobizantina unica in Europa Rasariteana, au fost achizitionate de Bucharest Arena. Firma are un actionariat important, din care fac parte doi fosti angajati ai SGG in timpul mandatului lui Adrian Nastase. Unul dintre acestia este senatorul PSD Ion Moraru, fost secretar de stat la SGG in perioada mentionata. Acesta ne-a declarat ca „finantarea necesara cumpararii si amenajarii proprietatii a fost asigurata prin intermediul unui credit de la Alpha Bank“. Numai tranzactia imobiliara s-a cifrat la 9 milioane de euro, alte sume considerabile urmand sa fie investite pentru transformarea domeniului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.