Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, sustine ca "zvonistica" din ultimele ore referitoare la negocierea de catre liderul PNL a intrarii PSD la guvernare alaturi de PNL reprezinta "obisnuitele minciuni ale lui Traian Basescu dat
Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, sustine ca "zvonistica" din ultimele ore referitoare la negocierea de catre liderul PNL a intrarii PSD la guvernare alaturi de PNL reprezinta "obisnuitele minciuni ale lui Traian Basescu date presei pe surse" pentru a ascunde propria intelegere cu PSD, relateaza Mediafax.
"Toata zvonistica lansata in ultimele ore referitoare la negocierea de catre Calin Popescu-Tariceanu a intrarii PSD la guvernare, alaturi de PNL, reprezinta obisnuitele minciuni ale lui Traian Basescu date presei pe surse pentru a-si ascunde propria intelegere cu PSD. Prin aceasta, Traian Basescu incalca angajamentele electorale din 2004 si reface FSN, al carui membru este din 1990", se arata intr-un comunicat semnat de Bogdan Olteanu, transmite Mediafax
Presedintele PSD, Mircea Geoana, s-a intalnit, marti seara, cu presedintele Traian Basescu si cu liderii PD, iar miercuri dimineata a avut o discutie scurta cu premierul Calin Popescu Tariceanu, pe tema sustinerii Guvernului, au declarat surse parlamentare.
Surse parlamentare au declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca presedintele PSD, Mircea Geoana, a avut, marti seara, o intalnire cu Traian Basescu si cu liderii PD, care s-a prelungit pana tarziu in noapte. Potrivit surselor citate, Traian Basescu le-ar fi promis social-democratilor prezenti la reuniune un guvern PSD, eventual condus de Mircea Geoana, conditia principala pusa de seful statului fiind aceea de a-l debarca pe premierul Calin Popescu Tariceanu. Basescu si PD i-au garantat lui Geoana ca vor sustine din umbra un asemenea guvern, fara sa-si asume aceasta apropiere politica.
Aceleasi surse au mai relatat ca seful statului le-ar mai fi spus social-democratilor ca PD va sustine Guvernul PSD daca, la nivel local, sefii deconcentratelor care provin din PD nu vor fi schimbati din functii, iar prefectii propusi de PD sa beneficieze de sprijinul financiar total al Guvernului.
Geoana si-a continuat turul de forta al negocierilor miercuri dimineata, cand s-a intalnit, pentru aproximativ 10 minute, cu premierul Tariceanu, informeaza Mediafax.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.