Camera Deputatilor si Senatul se vor reuni in sedinta comuna pentru a citi motiunea de cenzura intitulata "Guvernul Tariceanu trebuie sa plece". Traseul motiunii de la redactare pana la depunerea la Birourile Permanente ale celor doua Camere ale Parl
Camera Deputatilor si Senatul se vor reuni in sedinta comuna pentru a citi motiunea de cenzura intitulata "Guvernul Tariceanu trebuie sa plece". Traseul motiunii de la redactare pana la depunerea la Birourile Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului a fost unul sinuos. Parlamentarii PD si PLD, initiatorii motiunii, au esuat de doua ori sa o inregistreze din cauza lipsei numarului necesar de semnaturi. Chiar si la cea de-a treia incercare, democratii au avut surprize, unul dintre semnatari retragandu-se de pe lista. La inceputul saptamanii viitoare, senatorii si deputatii se vor reuni din nou pentru a dezbate si vota motiunea de cenzura. In ceea ce priveste pozitiile fata de aceasta, PNL si UDMR, partide aflate la guvernare, si-au anuntat ferm intentia de a nu sustine motiunea. De aceeasi parere sunt si PSD si PRM, ratiunile fiind insa altele. Daca social-democratii vor sa introduca ei o motiune, PRM vrea sa "schimbe guvernul Tariceanu, dar fara sa faca jocurile lui Basescu". Conservatorii vor decide luni pozitia fata de motiunea de cenzura. Conform prevederilor constitutionale, parlamentarii pot retrage increderea acordata guvernului prin adoptarea unei motiuni de cenzura cu votul majoritatii parlamentarilor.

11.00 Enel preia Electrica Muntenia Sud
Sediul Guvernului
Astazi se va semna contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud cu grupul italian Enel, in prezenta ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, si presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

12.00 Coalitia "Romania
fara cianuri"
Libraria Carturesti
Organizatiile membre ale coalitiei - Greenpeace CEE, Fundatia pentru parteneriat, Terra Mileniul III - vor aborda problema cianurilor in Romania.

13.00 Dezbatere GDS
Sediul GDS
Grupul pentru Dialog Social organizeaza conferinta de presa-dezbatere: "De ce vrea PSD-ul sa privatizeze sediul GDS si sa evacueze Grupul pentru Dialog Social?".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.